Slaaptrends 2015: we slapen niet meer naakt


Onderzoek naar slaaptrends door online beddengoedwinkel Smulderstextiel.nl

KAPELLE, 20151016 -- Naakt slapen verliest steeds meer aan populariteit. Dat blijkt uit onderzoek naar slaaptrends gehouden door Smulderstextiel.nl in samenwerking met Noviodata. Slaapt 20 procent van de ondervraagde ouderen nog naakt, bij jongeren is dat percentage nog maar 9 procent. In plaats van het naakt slapen kiezen jongeren steeds vaker voor het slapen in hun ondergoed.

Huisdieren
Slapen in ondergoed is met name populair bij mannen. Ruim 35 procent geeft daar de voorkeur aan. Bij vrouwen is de pyjama of de nachtjapon favoriet. Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen draagt deze nachtkleding. Nederlanders zijn opvallend schoon als het om hun beddengoed gaat. Bijna 40 procent van de ondervraagden verschoont zijn bed één keer per week. Dit kan te maken hebben met het toelaten van huisdieren op het bed, wat de helft van de huisdierbezitters doet.

Mannen slapen korter dan vrouwen
Uit het onderzoek kwam nog een aantal opvallende resultaten naar voren. Zo komt de doorsnee Nederlander op een doordeweekse dag niet aan acht uur slaap. Vrouwen komen net niet tot 7,5 uur, mannen halen gemiddeld zelfs de 7 uur niet. Het grootste gedeelte van de ondervraagde mensen geeft aan naar het toilet te gaan direct na het wakker worden. Dit zal in de nabije toekomst veranderen. Bijna 40 procent van de jongeren kijkt ’s ochtends eerst op zijn mobiele telefoon.

Blog
Alle conclusies van het onderzoek zijn terug te vinden op het blog van Smulderstextiel.nl; https://www.smulderstextiel.nl/blog/slaaptrends-2015-we-slapen-niet-meer-naakt/. Het onderzoek werd gehouden onder 1000 mensen in verschillende leeftijdscategorieën.

Smulderstextiel.nl is gespecialiseerd in dekbedovertrekken en hoeslakens en behoort met 120.000 orders op jaarbasis tot de grotere webwinkels van Nederland. 


Deel: ' Slaaptrends 2015 we slapen niet meer naakt '
Lees ook