De loodgieter Utrecht toont het belang van erkende installateurs aan


UTRECHT, 20160830 -- Ieder jaar gebeuren verschillende ongelukken met cv ketels die achteraf gezien voorkomen hadden kunnen worden wanneer de installatie van deze ketels overgelaten zou zijn aan een erkende installateur. Een cv ketel kan potentieel zeer gevaarlijk zijn. In de ketel wordt water verwarmd voor de centrale verwarming en kranen in huis. Dit gebeurt door middel van verbranding van een gevaarlijke hoeveelheid gas. De gevaren die door de verbranding van dit gas kunnen ontstaan zijn onder andere ontploffing en koolstofmonoxide vergiftiging. Over deze gevaren moet niet lichtzinnig gedacht worden.

Ieder jaar vallen er gewonden en zelfs doden als gevolg van een verkeerd geïnstalleerde cv ketel. Volgens de loodgieter Utrecht tonen deze tragische voorvallen nogmaals een keer aan dat men altijd gebruik moet maken van erkende installateurs bij het installeren van een cv ketel in huis.

Gevaren van een verkeerd geïnstalleerde cv ketel
Een cv ketel kan potentieel zeer gevaarlijk zijn. Zeker wanneer het apparaat niet goed geïnstalleerd wordt zijn er verschillende gevaren die zelfs tot levensbedreigende situaties kan leiden. Wanneer bijvoorbeeld gassen niet goed naar buiten afgevoerd worden dan kan dit koolstofmonoxide vergiftiging veroorzaken. Daarbij kan er ook ontploffingsgevaar ontstaan door een niet goed geïnstalleerde cv ketel. Bij het verwarmen van water voor de verwarming worden enorme hoeveelheden gas verbruikt. Hier moet natuurlijk met grote zorgvuldigheid mee omgegaan worden. Als huiseigenaar kan je verschillende dingen doen om deze gevaren te voorkomen. Zo kan je bijvoorbeeld als voorzorgsmaatregel een koolstofmonoxide melder naast de cv ketel ophangen. Deze slaat alarm wanneer er gevaar dreigt op koolstofmonoxide vergiftiging. Volgens de loodgieter Utrecht is het belangrijkste echter het inhuren van een erkende installateur om de installatie van een cv ketel uit te laten voeren.

Redenen om een erkende installateur in te huren
Om zeker te weten dat de installatie van een cv ketel in huis correct wordt uitgevoerd is het belangrijk om hiervoor een erkende installateur in te huren. Deze loodgieters hebben namelijk extra training ondergaan waardoor zij het beste in staat zijn om een cv ketel te installeren. Overigens is het niet wettelijk verplicht om voor een erkende installateur te kiezen voor de installatie van een ketel. Het is echter wel een slimme beslissing als je dit toch doet. Erkende installateurs ondergaan namelijk een intense training en moeten hun opgedane kennis ook up-to-date houden om erkend te blijven als installateur. Door deze training werken alle installateurs bij de installatie van een cv ketel altijd volgens een vaste procedure. Hierdoor is de kans op het maken van fouten een stuk kleiner. En de loodgieter Utrecht meldt dat met het aanhouden van deze procedure gevaarlijke situaties door verkeerd geïnstalleerde cv ketels voorkomen kunnen worden. Breng je familieleden niet in gevaar en kies niet voor de goedkoopste loodgieter maar voor een erkende installateur. 


Deel: ' De loodgieter Utrecht toont het belang van erkende installateurs aan '
Lees ook