Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur


SCHOONDIJKE (hoofdkantoor), 20161024 -- In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in het vierde kwartaal van 2016 een ontwerpwedstrijd voor architecten: de ‘Speedheat Warm Hart voor Design’-actie. Architecten kunnen een bestaand of nieuw ontwerp voor een woning aanmelden waarin een rol is voor elektrische verwarming. Een vakjury zal beoordelen in welke woning deze toepassing het meest innovatief is, een publieksjury mag stemmen op het mooiste ontwerp.

Speedheat is een internationale organisatie met het hoofdkantoor in Zuid-Afrika. Speedheat verwarmt al ruim 25 jaar woningen, bedrijfspanden en gebouwen over de hele wereld. Pas de laatste decennia dringt het ook in Nederland door dat onze gasvoorraad niet onuitputtelijk is en dat we over moeten op duurzame energie. De belangstelling voor energie- en kostenefficiënte alternatieven groeit, zoals Speedheat wat aantoonbaar voordeliger is in aanschaf, verbruik en onderhoud dan conventionele watervloerverwarming.

Sneller en per vertrek regelbaar
Het Speedheat elektrische verwarmingssysteem kenmerkt zich door een aantal unieke, gepatenteerde eigenschappen: het systeem is slechts 1 mm dun, en wordt niet IN maar OP de ondervloer aangelegd. Het reageert daarom vele malen efficiënter en sneller op de warmtevraag. Om energie te besparen kunnen vertrekken snel en apart worden verwarmd met slimme klokthermostaten, aangestuurd via smartphone. Met name in goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen komen de eigenschappen van Speedheat optimaal tot uiting.

[Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur]Ontwerpwedstrijd
De meest bijzondere eigenschap van Speedheat als het aankomt op het ontwerp van woningen, is de flexibiliteit en brede toepasbaarheid van het materiaal. Het ultradunne systeem kan op vloeren, maar ook achter wanden en op plafonds worden aangebracht, achter losse panelen of onder los tapijt en zelfs achter gebogen oppervlakken. Speedheat wil graag de architecten in Nederland prikkelen door het meest innovatie ontwerp een podium te bieden op het platform van de St. All-electric bouwen en het magazine Kavel & Huis. Aanmelden kan online via: www.speedheat-warmhartvoordesign.nl

Duurzamer en efficiënter
Speedheat, toegepast in het  Huis van de Toekomst, loopt in alle ontwikkelingen voorop. Voor all-electric woningen biedt Speedheat een efficiënter en duurzamer alternatief voor watervloerverwarming met warmtepomp (die 24u/dag draait en elektriciteit verbruikt). Het is immers niet logisch: waarom eerst water verwarmen en dan rondpompen als je elektriciteit zonder verlies kunt omzetten in warmte? Speedheat is van nature all-electric en sluit naadloos aan op PV panelen of andere duurzame bronnen van energie.

Enige systeem in Nederland met BCRG verklaring
De gelijkwaardigheidsverklaring van Bureau BCRG geeft aan dat Speedheat als enige elektrische verwarmingssysteem in Nederland voldoet aan de EPG/EPC eisen volgens het Bouwbesluit. Met Speedheat kunnen panden zelfs zo worden gebouwd dat er (bijna) geen energiekosten meer zijn. Wie meer wil weten over de mogelijkheden voor nieuwbouw en renovatie van woningen, bedrijfspanden of anderszins gebouwen: www.speedheat.nl.

Meer weten over de ‘Speedheat Warm Hart voor Design’-actie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Jeanine Prang, directeur Speedheat Nederland
Tel. 0117-401500
j.prang@speedheat.nl


Deel: ' Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur '
Lees ook