We snappen helemaal dat je niet zit te op het koude weer, de regen en misschien wel sneeuw en hagel. Maar deze donkere dagen hebben ook zeker hun positieve dagen. In de donkere maanden kun je heerlijk languit op de bank met een dekentje een een kop warme chocolademelk naar de beste kerstfilms kijken!

De kerstboom in de hoek van de woonkamer, met lichtjes en cadeautjes eronder. Het fijne kerstdiner en gezellig met familie of vrienden samenzijn. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat deze dingen je daadwerkelijk warm kunnen laten worden van binnen. Een nog betere reden om per direct op de bank te ploffen en een goede kerstfilm op te zetten.

Natuurlijk heb je de Home Alone films, The Grinch en The Santa Clause. Die ken je ondertussen wel en heb je misschien al wel 100 keer gezien, als het niet meer is. Maar elk jaar komen er, net als kersliedjes, steeds meer films bij. Dat was voor ons een reden om een mooie top 10 te maken van de beste kerstfilms op Netflix zodat je de komende dagen jezelf heerlijk kunt vermaken!

1.     The Holiday Calender

In deze film krijgt Abby een magische adventskalender. Het lijkt alsof de kalender haar kerstmis voorspelt en haar daarnaast ook nog eens helpt in haar liefdesleven!

2.     Holidate

Holidate is een gloednieuwe film met Emma Roberts in de hoofdrol. Sloane is al jarenlang single en ze is ook absoluut niet op zoek naar een relatie. Toch probeert iedereen haar te koppelen tijdens de feestdagen. Om er maar eens vanaf te zijn neemt ze een volledig platonische date mee…

3.     Love Actually

Uiteraard behoord Love Actually in deze lijst. Deze film geeft je écht het ultieme kerstgevoel. Een heerlijk romantische komedie met zwijmelmomenten en onvergetelijke personages. Uiteraard kun je deze film het hele jaar door kijken. Maar voor Kerst is ‘ie onmisbaar!

4.     Klaus

Een van de weinige films die genomineerd werd voor een Oscar! Een originele versie van het kerstverhaal!

5.     Let it snow

Een heerlijke film over vriendschap, liefde en relaties. Een enorm getalenteerde kast en een setting met goede sfeer… Een pareltje voor op de lijst!

6.     The Holiday

Een romantische komedie waar je van smelt. Een onvergetelijke cast en een geweldig verhaal. Je kunt deze film altijd kijken, maar het is een topper voor tijdens de feestdagen!

7.     The Princess Switch

Een en al kerst! Romantiek, sneew, royals… Meer heb je toch niet nodig?! De film is de eerste van een trilogie, dus je zult je niet snel vervelen!

8.     The Spirit of Christmas

Deze superromantische kerstfilm, maar ook een beetje creepy. Een ambititeuze makelaar verblijft vlak voor kerst in een herberg. De creepy part: er loopt een heuse geest rond! Een hele knappe geest ook nog! Do we need to tell you more?!

9.     Dash & Lily

Dash en Lily delen hun dromen en verlangens in een notitieboekje en geven het elkaar over en weer op verschillende plekken in New York. Een klassieke, romantische kerstfilm.

10. Last Christmas

De doorgaans zelfzuchtige Kate ontmoet vlak voor kerst een aantrekkelijke man, maar ze twijfelt. Is dit echte liefde of houdt ze zichzelf voor de gek? De kerstmuziek van George Michael voegt extra sfeer toe aan deze komische film.

Wil je meer zien, meer weten of meer films hebben om uit te kiezen? Vlieg dan naar Streamplaza.nl!

Deel: ' 10 beste kerstfilms op Netflix '


Lees ook