zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

3 middelen die kunnen helpen met afvallen

Afvallen, veel mensen willen het, maar sommigen wil het maar niet lukken. Of dit nu door een gebrek aan doorzettingsvermogen komt of simpelweg omdat niets lijkt te werken, het moge duidelijk zijn dat afvallen bepaald niet eenvoudig is. Dan is het fijn als er middelen bestaan die er de helpende hand bij kunnen bieden. We bespreken drie middelen die kunnen helpen met afvallen.

Xenical

Xenical is een middel dat werkt tegen zwaarlijvigheid door te voorkomen dat een deel van het vet wat je consumeert wordt verteerd. Dit doet Xenical door zich te vinden aan de enzymen in je spijsverteringssysteem. Doordat ongeveer een derde van de vetten als gevolg hiervan niet afgebroken worden, worden ze ook niet opgenomen in het lichaam en verdwijnen ze via de stoelgang uit je lichaam. Dit kan wel zorgen voor een wat vettige of olieachtige ontlasting, maar dit is een onschuldige bijwerking. Xenical kan worden voorgeschreven door een arts en wordt gebruikt in combinatie met een dieet dat een lage hoeveelheid calorieën bevat. Om het maximale effect te behalen, heb je je te houden aan het door de arts aanbevolen voedingsschema.

Saxenda

Een ander middel dan kan helpen met afvallen is Saxenda. Dit middel helpt om gewichtsverlies te bewerkstelligen door haar werkzame stof liraglutide. Liraglutide is een stof die vergelijkbaar is met een natuurlijk hormoon dat het lichaam zelf aanmaakt in de darmen nadat je een maaltijd genuttigd hebt. Deze stof helpt je eetlust te reguleren door in te werken op de receptoren in je hersenen die dit controleren. Liraglutide zorgt er op die manier voor dat je je eerder voldaan gaat voelen, waardoor je je dus minder vaak hongerig voelt. Omdat je dan minder gaat eten, kun je zo je lichaamsgewicht verlagen. Saxenda kan in overleg met een arts ingezet worden bij zwaarlijvigheid en wordt altijd gebruikt in combinatie met een oefenprogramma en een dieet.

Mysimba

Een alternatief voor Saxenda is Mysimba. Hoewel het niet volledig duidelijk is hoe dit middel werkt, is de werking tot op zekere hoogte vergelijkbaar met die van Saxenda. In dit geval zijn er twee werkzame stoffen, naltrexon en buprpopion, die inwerken op het gebied in de hersenen dat voedselopname én de energiebalans reguleert. Deze stoffen zorgen ervoor dat het plezier in het eten verminderd wordt door de activiteit van dopamine te verlagen, waardoor je minder gaat consumeren. Ook dit middel moet door een arts voorgeschreven worden.

Mocht het je dus écht niet lukken om af te vallen, dan kun je met een arts in gesprek gaan over de mogelijkheden van een medicijn ter ondersteuning van het afvallen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je nog steeds op je voeding zult moeten letten en voldoende moet bewegen.

Populair