woensdag, juni 19, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

3 zaken om op te letten bij het aanschaffen van inktcartridges voor de printer

Het is altijd handig om een printer te hebben. Ook al heb je hem niet elke dag nodig, komt hij sommige momenten goed van pas. Iedereen heeft wel eens iets wat hij of zij afgedrukt wil hebben. Een voorwaarde daarbij is natuurlijk wel dat er inkt in je printer zit om mee af te drukken. Is jouw inkt op? Dan moet je nieuwe cartridges kopen. We bespreken drie zaken waar je op moet letten wanneer je dat gaat doen.

Modelnummer

Let op, want dit is cruciaal: koop alleen cartridges die geschikt zijn voor het modelnummer van jouw printer. Op de verpakking staat vermeld voor welke printers de cartridge geschikt is. Online kun je vaak zoeken op het modelnummer van de printer om de daarbij behorende cartridges te vinden. Koop je cartridge die niet gemaakt is voor jouw printer, dan zal hij simpelweg niet in de printer passen en heb je er niets aan. En dat is zonde van het geld, aangezien printerinkt niet goedkoop is.

Inhoud

De inhoud van de cartridge is ook iets om in overweging te nemen. Veel standaard cartridges zitten simpelweg niet vol, met als gevolg dat je relatief snel weer nieuwe nodig hebt. Dit is immers ook het verdienmodel. Maar in veel gevallen worden er echter ook zogenaamde XL cartridges aangeboden. Dat betekent niet dat ze groter zijn (want dan zouden ze niet in je printer passen), maar dat er veel printer inkt per cartridge in zit. Hoewel de aankoopprijs hiervan hoger is, betaal je relatief gezien minder voor de inkt én je doet langer met de cartridge. Daarom is de aanschaf van XL-cartridges zeker aan te raden.

Huismerk

Printerinkt is niet goedkoop. Fabrikanten van printers proberen hiermee hun geld te verdienen, waardoor hun cartridges behoorlijk aan de prijs zijn. Dat wil echter niet zeggen dat je per se altijd veroordeeld bent tot het kopen van de ‘officiële’ cartridges. Voor veel printermodellen bestaan ook imitaties die als huismerk verkocht worden en een stukje goedkoper zijn. Deze werken doorgaans (bijna) net zo goed als de officiële cartridges, hoewel het geen kwaad kan om eerst even te googelen op ervaringen met die huismerkcartridges om zeker te weten dat je geen kat in de zak koopt.

Met deze tips bij de hand zou je passende cartridges moeten kunnen vinden voor de juiste prijs. En dan kun je mooi weer een tijdje vooruit met je printer!

Populair