woensdag, juni 19, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

4 cruciale tips voor het schoonmaken

Schoonmaken, we doen het allemaal wel eens in een of andere vorm. Het lijkt zoiets simpels, maar is dat het ook? Ook bij iets wat op het oog recht toe recht aan lijkt, zijn regels van toepassing waar niet iedereen zich even bewust van is. Benieuwd? We delen vier cruciale tips voor het schoonmaken. Geen zin om zelf schoon te maken? Dan kennen we nog wel een prima schoonmaakbedrijf in Amsterdam dat je het werk graag uit handen neemt.

Van schoon naar vuil

Je hebt geen oneindig schoonmaakmateriaal, dus binnen de grenzen der redelijkheid probeer je zo veel mogelijk te doen met hetzelfde doekje of dezelfde dweil. Daarom is het van belang dat je met het materiaal in kwestie van schoon naar vuil werkt. Voorbeeld? In een toiletruimte doe je eerst oppervlakken zoals deurklinken en de toiletrolhouder, daarna het wasbakje en als laatste pas het toilet. Ook bij het toilet werk je van schoon naar vuil. Om een doekje zo optimaal en hygiënisch mogelijk te kunnen gebruiken, is het slim om hem op te vouwen, zodat je verschillende schone vlakken hebt om te gebruiken.

Van boven naar beneden

Iets anders waar je rekening mee moet houden, is dat je van boven naar beneden werkt. We gaan als voorbeeld terug naar de eerdergenoemde toiletruimte. Eerst maak je de lamp en de spinnenwebben in de hoek schoon. Met het doekje doe je eerst hoger gelegen oppervlakken voordat je lagere oppervlakken doet. Waarom? Omdat je anders een lagergelegen oppervlak hebt schoongemaakt en er vervolgens van bovenaf weer vuil op komt dat jij in beweging brengt. Dat is immers zonder van je harde werk!

Geduld scheelt hard werk

Water is een transportmiddel dat een cruciale rol speelt bij het schoonmaken en schoonmaakmiddelen voegen daar extra effect aan toe. Maar het zijn geen wondermiddelen in de zin dat al het vuil er in een vingerknip bij verdwijnt. Geef het middel en het vocht wat tijd om in te werken, dan kost het je vervolgens veel minder moeite om het vuil te verwijderen. Zet vuile dingen even in, maak tussendoor wat anders schoon, en kom vervolgens terug om de klus af te maken. Dat scheelt onnodig hard werk.

Waarschuwingsborden bij natte vloer

Ga je de vloer schoonmaken in een bedrijfspand of andere ruimte waar (veel) andere mensen passeren? Gebruik dan altijd waarschuwingsborden wanneer je de vloer nat gaat maken. Uitglijden is snel gebeurd, en mensen zijn anno 2023 echt niet bang om hun letselschade op jou als verantwoordelijke te verhalen. Maak je goed gebruik van waarschuwingsborden, dan kan men niet doen alsof ze niet gewaarschuwd waren voor de natte vloer.

Geen zin om hier zelf zorg voor te moeten dragen? Dat is heel begrijpelijk. Schoonmaken is immers niet ieders hobby. Voor CSU Schoonmaakbedrijf is het hun vak, dus zij nemen het je graag uit handen. Natuurlijk kost het wat, maar dan weet je wel meteen dat het goed gebeurt!

Populair