dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

4 tips om je tuin in de Franse stijl in te richten

Hoe lekker is het om veel tijd in je tuin door te brengen? Heel lekker. Hoe fijn is het als de tuin qua uitstraling ook nog volledig naar je wens is? Dit maakt het allemaal nog beter. Kijk dus eens goed naar je wensen met betrekking tot je tuin. Bekijk daarbij ook of je huidige tuin nog wel op je wensen aansluit.

Als dit niet het geval is, zou je je tuin moeten updaten. Gaat je voorkeur hierbij al snel uit naar de Franse stijl? Goed bezig; je hebt dan absoluut smaak. De Franse stijl brengt een soort vakantiegevoel naar je tuin. Vergelijk het maar met de situatie als je in Frankrijk op vakantie bent. Je geniet dan onder meer van een heerlijk sereen gevoel en de geur van lavendel. Met onderstaande 4 tips haal je dit gevoel naar huis.

Kies voor comfortabele tuinmeubelen

In een Franse stijl draait veel om uitstraling, maar niet alles. Waar het ook om draait, is het comfort. In een tuin met Franse stijl kun je optimaal relaxen, dankzij comfortabele tuinmeubelen. Kijk maar eens naar de bistrosets. Dit is een tuinset die zijn oorsprong in Frankrijk vindt. Deze tuinset stamt al uit de 18e eeuw; al op dat moment hadden de Fransen veel smaak!

Kies voor lavendel

Waar denk je direct aan als je aan Frankrijk bent? Aan croissants? Aan stokbrood? Of toch aan lavendel? Als je naar een Franse tuin kijkt, valt inderdaad direct lavendel op.

In een tuin met Franse stijl brengt lavendel veel voordelen met zich mee. Zo is de uitstraling van lavendel prachtig. De paarse kleur valt direct op, evenals de sierlijke vorm van deze plant. Tevens zorgt lavendel voor een heerlijke geur in je tuin. Dit is echter wel iets waar je van moet houden. Als je deze geur niet uit kan staan, kun je je afvragen of een tuin in Franse stijl wel verstandig is.

Kies voor mediterrane accessoires

Een Franse stijl is een vrij unieke stijl. Het is namelijk een stijl waarin veel draait om het gemak, maar mogelijk nog meer om de uitstraling. De gewenste Franse uitstraling creëer je onder meer met mediterrane accessoires.

Eigenlijk zou je eens een rondje door Zuid-Frankrijk moeten rijden. Of door de Provence. Bekijk daar eens de tuinen en dan voornamelijk de accessoires. Je ziet dan de mooiste accessoires naar voren komen, zoals grote terracotta bloempotten. Of een grote parasol met prachtig gekleurd doek. Kies in een tuin met Franse stijl ook voor dergelijke accessoires.

Kies voor een grasmat

In een moderne tuin mag een grasmat niet ontbreken. Dat is ook het geval bij een Franse tuin. Een grasmat laat een tuin fraaier ogen, brengt leven naar de tuin toe en is ideaal voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen. Een grasmat hoort bovendien bij het tropische van een Franse tuin. Kies daarom voor een grasmat, mooie mediterrane accessoires, lavendel en comfortabele tuinmeubelen. Veel plezier in je tuin in Franse stijl!

Populair