woensdag, juni 19, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

5x tips bij het kopen van een roeitrainer

Wil jij graag je conditie verbeteren en meerdere spiergroepen trainen, maar heb je geen zin om hiervoor naar de sportschool te gaan? Dan kan het een goed idee zijn om een roeitrainer in huis te halen. Dit is namelijk het ideale hulpmiddel om thuis lekker te trainen. Bij het kopen van een roeitrainer komt echter nog wel wat kijken. Het is namelijk goed om met een aantal dingen rekening te houden, zodat jij de beste roeitrainer voor jezelf koopt. Welke tips je kunt gebruiken bij het kopen van een roeitrainer? Lees snel verder, wij sommen ze voor je op in dit artikel. 

Het weerstandssysteem

Als je van plan bent om een roeitrainer te kopen, is het goed om te letten op het weerstandssysteem. Deze zijn te verdelen in drie soorten: lucht, water en magnetisch. Laten we beginnen met magnetische roeitrainers, waarbij een magneet gebruikt wordt als weerstandsysteem. De voordelen van dit weerstandsysteem is de nauwkeurigheid en het feit dat deze apparaten vaak stil zijn. Dan de luchtweerstand, waarbij lucht dus gebruikt wordt als weerstandssysteem. Hierbij heb je meer kracht nodig als je harder wilt gaan roeien. De roeibeweging met zo’n systeem is prettig, maar het nadeel is wel dat deze roeitrainers vaak behoorlijk lawaai maken. Dan hebben we ook nog de roeitrainers waarbij water gebruikt wordt als weerstandsysteem. De roeibeweging is hierbij het meest realistisch, omdat roeien normaal gesproken ook in het water gebeurt. Wel ligt de prijs voor deze roeitrainers een stuk hoger. 

Inklapbaar

Heb je niet heel veel ruimte om een roeitrainer thuis telkens te laten staan? Dan is het belangrijk dat je bij het kopen let op het feit of de roeitrainer inklapbaar is. Dit kan namelijk enorm fijn zijn, omdat je na jouw training gemakkelijk even de roeitrainer kunt inklappen. Zo staat het niet in de weg en neemt het veel minder ruimte in.

Jouw lengte en gewicht

Bij het kopen van een roeitrainer is het ook goed om rekening te houden met jouw lengte en gewicht. Zeker als je lang bent of een hoog gewicht hebt, is het goed om hier op te letten. Als je lang bent, is het uiteraard wel van belang dat het stoeltje van het roeiapparaat dat heen en weer rolt lang genoeg is, zodat je de mogelijkheid hebt om je benen goed te strekken. 

Gewicht van de roeitrainer

Gewicht van de roeitrainer

Niet alleen jouw eigen lichaamsgewicht is goed om rekening mee te houden, ook het gewicht van de roeitrainer is goed om naar te kijken. Hoe zwaarder het apparaat is, hoe beter de kwaliteit vaak is. Dit heeft te maken met de stabiliteit van het roeiapparaat, waardoor het voor een langere tijd mee kan gaan. Een zwaarder roeiapparaat heeft dan ook vaak maar weinig of geen onderhoud nodig. 

Interactief trainen

Waar je ook over na moet denken bij het kopen van een roeitrainer, is het feit of je graag interactief zou willen trainen. Veel roeitrainers van tegenwoordig bieden namelijk de mogelijkheid om een app te verbinden via bluetooth. Dit geeft je de kans om jouw trainingsmogelijkheden uit te breiden, omdat je met bepaalde apps interactief kunt trainen. Hierdoor ben je in staat om veel verschillende routes te volgen, waardoor je telkens een nieuwe uitdaging hebt.

 Met een roeiapparaat kun je onder andere jouw arm-, rug- en buikspieren goed trainen. Wil je een topconditie opbouwen en vind je de buikspieren belangrijk? Dan kun je uiteraard meer apparaten om je buikspieren te trainen overwegen.

Populair