zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

6 zaken om op te letten bij het aanschaffen van een kleerkast

Velen van ons hebben een hoop kleding om op te slaan. We kopen makkelijker nieuwe kleding dan dat we oude kleding wegdoen, dus de collectie blijft vaak groeiende. Dat kan ertoe leiden dat het op een gegeven moment nodig is om een nieuwe kledingkast aan te schaffen. Maar de ene kast is de andere natuurlijk niet, dus je moet goed zoeken om de kast te vinden die het best bij je behoeftes past. Je vindt zo’n kleerkast bij Collishop, en daarbij kun je rekening houden met onderstaande zaken.

Hangen versus liggen

Denk ook goed na over wat je kwijt wilt kunnen in de kleerkast en hoe dit het beste bewaard kan worden. Heb je kledingstukken die opgehangen moeten worden in plaats van opgevouwen en neergelegd? Kies dan voor een kast die hier voldoende ruimte voor biedt. Vaak is een combinatie van beide mogelijkheden de beste keuze. Liever heb je iets te veel ruimte om kleding op te hangen, want je kunt beter kleding die ook opgevouwen had kunnen worden uithangen dan kleding die moet hangen opvouwen. Let op wat de maximale lengte voor op te hangen kledingstukken is in de kast om te voorkomen dat (een deel van je) kleding eigenlijk te lang is voor de kast.

Spiegel 

Uiteraard wil je wel kunnen zien of je gekozen outfit je ook goed staat. Daarvoor heb je een spiegel nodig, en het is natuurlijk wel zo praktisch als je die spiegel bij de kledingkast zit. Kijk daarom bij de aanschaf van een kleerkast of er een spiegel bij zit die onderdeel uitmaakt van de kast. Ook is het belangrijk om te weten waar die spiegel zit in de kast, of dat je zelf de plek kunt kiezen. Het is immers wel van belang dat de spiegel om een praktische plek zit voor jou om ervoor te kunnen staan en voldoende licht te hebben.

Lades voor je ondergoed

Moet je ál je kleding kwijt kunnen in de kleerkast, ook je ondergoed? Dan is het het meest praktisch om een kast te kiezen met een of meerdere lades. Bedenk goed hoeveel ondergoed je kwijt moet, en of het nodig om daar meerdere aparte lades voor te hebben. Een alternatief voor lades zijn mandjes die je op de bodem of de bovenste plank van je kledingkast zet. Dit is echter lang niet zo’n elegante oplossing als lades. Heb je ruimte over in je lades, dan kun je er altijd nog andere zaken als schoenen, handdoeken of beddengoed in kwijt.

Schuifdeur of openslaande deuren

Er zijn verschillende mechanismes denkbaar om een kledingkast te openen. Gangbare keuzes zijn de schuifdeur of openslaande deuren. In dat laatste geval moet je er wel daadwerkelijk ruimte zijn om de deuren op comfortabele wijze te kunnen openslaan. Is de ruimte te beperkt, dan is het echt zaak om niet voor openslaande deuren te kiezen, want je loopt dan het risico dat het je veel moeite gaat kosten om ergens bij te kunnen en dat je veel handelingen moet verrichten om kleding te pakken en je outfit in de spiegel te kunnen bekijken. Het nadeel van schuifdeuren is dat per ‘stand’ maar bij een deel van je kleding kunt. Ook kunnen ze soms een beetje stroef zijn.

De juiste hoogte

Je wilt natuurlijk je ruimte optimaal benutten. Dan is het zonde als er loze ruimte ontstaat door je kledingkast. Kies daarom voor een kledingkast die in de hoogte vrijwel geheel tot je plafond rijkt, of een kledingkast die laag genoeg is om er nog wat bovenop kwijt te kunnen. Dat laatste is natuurlijk niet de meest elegante oplossing om je spullen om te slaan. Het mooiste zou zijn als je alles achter gesloten deuren kwijt kan.

De juiste diepte

Verschillende kleerkasten kunnen verschillende dieptes hebben. Dit is van invloed op de opslagcapaciteit van de kast, maar ook op de ruimte in je kamer. Meet alles dus goed, zodat je weet hoe diep je kast mag zijn om er nog op comfortabele wijze langs te kunnen, voor de spiegel te kunnen staan en – mits nodig – de deuren volledig open te kunnen slaan. Bedenk uiteraard ook hoeveel je kwijt moet kunnen in de kast en koop geen kast die eigenlijk te klein is als je best wat meer ruimte had kunnen opgeven voor het plaatsen van de kledingkast.

Populair