woensdag, juni 19, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De 5 beste tips om je haar te stijlen

Of je nu van jezelf al een beetje stijl haar hebt of juist krullend haar hebt: het kan leuk zijn om je haar zo nu en dan te stijlen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw haar er mooi kaarsrecht uit komt te zien. Wel is het van belang dat je het op de juiste manier doet, zodat het eindresultaat mooi is. Ben je benieuwd hoe je jouw haar op de mooiste manier kunt stijlen? Wij helpen je op weg en zetten enkele handige tips op een rijtje.

Gebruik een goede shampoo en conditioner

Het perfect stijlen van je haar begint allemaal onder de douche. Het gebruiken van een goede shampoo en conditioner kunnen je er namelijk bij helpen om je haar stijl te krijgen. Als jij kaarsrecht haar wilt hebben, is het dus een aanrader om eerst te douchen. Gebruik een goed verzorgende shampoo om je haar te wassen en gebruik een conditioner of masker. Dit is goed te voorbereiding van het stijlen van je haar en zo kunnen jouw lokken straks mooier worden!

Dingen die je moet doen voor het stijlen

Nadat je jouw haar gewassen hebt met shampoo en conditioner, is het nog geen tijd om je stijltang er meteen bij te pakken. Eerst is het belangrijk dat je eerst voor zorgt dat je haar handdoekdroog is. Voordat je jouw haar gaat stijlen is het ook van belang dat je jouw haar goed borstelt, zodat er geen klitten meer in zitten. Bovendien zorgt dit ervoor dat je haar van zichzelf al wat stijl wordt. Wat je ook nog voor het stijlen kunt doen, is het aanbrengen van een mousse. Dit kan slim zijn om te doen omdat deze mousse jouw haar beter kan beschermen tegen de warmte van de stijltang. Zorg ervoor dat deze mousse bedoeld is om tegen de hitte te beschermen. Naast een mousse kun je ook nog gebruik maken van een hittebestendige haarspray voordat je begint met stijlen.

Föhnen

Wat je niet mag vergeten om te doen voordat je jouw haar gaat stijlen, is föhnen. Als je net de douche uitkomt, is de kans groot dat jouw haar nog een lange tijd nat is. Je moet zien te voorkomen dat je jouw haar gaat stijlen als je haar nog nat is, dus een föhn gebruiken is eigenlijk wel een must. Met behulp van je föhn kun je jouw haar goed droog maken. Wat een aanrader is, is om tijdens het föhnen al een borstel te gebruiken om je haar al wat meer stijl te maken. Het stijlen met de stijltang kan dan sneller gaan.

Pak de stijltang erbij

Als je jouw haar zo stijl mogelijk wilt maken, is een stijltang essentieel. Als je jouw haar graag vaak wilt stijlen, is het goed om hierin te investeren. Kies hierbij niet voor de goedkoopste stijltang, want dit kan ervoor zorgen dat jouw haar sneller beschadigt. Je kunt daarom beter zoeken naar de beste stijltang voor jezelf. Deze is dan misschien wel wat duurder, maar je kunt hier wel veel aan hebben.

Haarlak gebruiken

De laatste, maar zeer effectieve stap is het gebruiken van haarlak. Zo kan jouw haar langer mooi in model blijven. Daarnaast zorgt het er ook voor dat jouw haar minder snel gaat pluizen, waardoor je langer van je gestijlde haar kunt genieten. Als je haarlak gaat sprayen, is het belangrijk om dit op 30 centimeter van je haar te doen.

Deze tips hierboven kun je in gedachten houden als je jouw haar zo mooi mogelijk wilt stijlen. Wil je zo nu en dan wat andere kapsels uitproberen? Dan is het leuk om de haartrends in de gaten te houden. Als je hier benieuwd naar bent, kun je een kijkje nemen op Haarstijlspecialist.nl.

Populair