zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De beste manieren om te scheren

Het is voor veel mensen bittere noodzaak. Anderen vinden het vooral belangrijk. Het gaat dan natuurlijk over scheren. Wanneer je flinke baardgroei hebt, dan is het simpelweg nodig om dit met regelmaat te doen. Anders heb je al snel met een overvolle baard te maken die niet meer in de hand te houden is. Scheer je niet alleen je baard, maar ook andere zones, dan doe je dat waarschijnlijk vooral omdat je het er goed uit vindt zien. In alle gevallen is het goed om de beste methodes te kennen.

Nat of droog?

Het eerste wat je moet bepalen als je de beste manier van scheren zoekt, is de methode. Je kan droog scheren, met een goed scheerapparaat. Dat is voor veel mensen een snelle methode die een resultaat biedt die goed genoeg is. Je kan er echter ook wat meer tijd en aandacht aan geven. Dan kies je voor nat scheren. In dat geval heb je wel de juiste middelen nodig, zoals de beste scheerschuim. Kijk dan naar middelen die passen bij het type haar en de mate van haargroei die jij hebt. Kijk ook naar het soort huid.

Mes of apparaat?

Is het slimmer om met een scheermesje aan de slag te gaan, of moet je juist voor een scheerapparaat kiezen. Zoals hiervoor al aangegeven hangt dit af van de methode die je kiest. Het hangt daarnaast ook wel af van bijvoorbeeld de gevoeligheid van je huid. Ook de zone die je scheert bepaalt deels wat de beste keuze is. Sommige plekken scheer je simpelweg wat gemakkelijker met een apparaat, dus dan is het ook de beste keuze om te maken.

Ochtend of avond?

Een punt waar je misschien niet over hebt nagedacht is of het beter in de ochtend of in de avond gedaan kan worden. Wanneer je gaat scheren, dan is het vooral belangrijk om er regelmaat in aan te brengen. Wanneer je dus in de avond scheert, moet je dat volhouden en omgedraaid. Wel is het zo dat de meeste mensen die met een mes scheren voor de ochtend kiezen en de meeste mensen die een apparaat gebruiken juist de avond kiezen. Dit is misschien ook een goede indicatie.

Andere zaken om op te letten

Het is tot slot belangrijk om te zorgen dat je alles op orde hebt om gemakkelijk te kunnen scheren. Dat gaat dus om een goed scherp mes of schoon scheerapparaat. Het gaat ook om de juiste crème of scheerzeep. Daarnaast is het slim om wat gezichts- en huidverzorgingsproducten klaar te hebben staan. Die kan je dan direct gebruiken om te zorgen dat je helemaal fris en verzorgd bent. Jouw huid kan wel wat verzorging gebruiken nadat je er met een scherp mes overheen bent gegaan.

Populair