zaterdag, juli 20, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De herfst/winter is de ideale tijd om buitenzonwering aan te schaffen

Terwijl de temperaturen dalen en de dagen steeds korter worden, denken de meesten niet direct aan buitenzonwering. Het zomerse verlangen naar schaduw en verkoeling verdwijnt nou eenmaal in de herfst- en winterperiode. Toch zijn juiste deze seizoenen het ideale moment om nieuwe rolluiken of screens aan te schaffen. Benieuwd waarom? Lees dan het onderstaande artikel door.

Isolatie en energiebesparing

Tijdens de koude maanden is het belangrijk dat jouw woning is voorbereid op de lage temperaturen. Sommige vormen van buitenzonwering, zoals rolluiken, functioneren als een extra isolatielaag voor je ramen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren via het glas en komt er ook minder kou van buiten naar binnen. Dit resulteert niet alleen in een comfortabelere leefomgeving, maar ook in een lager energieverbruik. Door minder energie te verbruiken draag je een steentje bij aan het milieu en geniet je tegelijkertijd van een lagere energierekening. Lees meer over de voordelen en mogelijkheden van isolerende rolluiken om te bepalen of deze buitenzonwering goed past bij jouw woning.

Bescherming tegen weersinvloeden

Het onstuimige weer tijdens de herfst- en winterdagen kan schade toebrengen aan je ramen. Met buitenzonwering kun je wat extra bescherming bieden tegen afgewaaide takjes en rondvliegende dennenappels. Let wel op dat je niet iedere buitenzonwering mag gebruiken als het hard waait. Een terrasscherm moet bijvoorbeeld wel ingeklapt worden bij harde wind. Om het wat makkelijker te maken, zijn er tegenwoordig zonneschermen verkrijgbaar met een windsensor, zodat het scherm zich automatisch sluit zodra het begint te waaien. Dat is weer een zorg minder.

Veiliger gevoel in huis

Buitenzonwering houdt niet alleen de felle zonnestralen buiten, maar ook de nieuwsgierige blikken van buitenaf. Bij gebruik van screens is het bijvoorbeeld nog wel mogelijk om naar buiten te kijken, maar niet andersom. Hierdoor zit je tijdens de donkere dagen minder in het zicht en kun je genieten van een veiliger gevoel. Wil je de woning daadwerkelijk inbraakwerend maken? Voeg dan sterke rolluiken toe met anti-optilveren.

Levertijd in de herfst en winter

Vaak geniet je in de herfst en winter van een kortere levertijd. Je kunt dus sneller profiteren van de voordelen van je nieuwe buitenzonwering. Dat is een leuk bijkomend voordeel van het laagseizoen.

Verhoogde woningwaarde

De toevoeging van rolluiken of screens kan de waarde van een woning laten stijgen. Het is dus een slimme investering als je van plan bent om het huis in de zomer te koop aan te bieden. Je geniet zelf nog van de voordelen in de lente en ziet de investering terug bij de verkoop.

Populair