zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De smartwatch; ongekend populair in coronatijden!

In 2019 leek het er even op dat de markt voor smartwatches was verzadigd. Maar sinds 2020 nemen de verkopen weer fors toe. Analisten denken dat dit veel te maken heeft met de pandemie die door het coronavirus is veroorzaakt. De aandacht die er al was voor de gezondheid, is vanwege de grote aantallen besmettingen alleen maar toegenomen. Met een smartwatch kan je nu eenmaal een aantal zaken met betrekking tot je conditie goed meten. Ben jij ook op zoek naar de beste goedkope smartwatch van 2021? Kijk dan eens naar het assortiment van Smartwatch Totaal. Daar vindt je een grote keuze tegen prijzen die passend zijn.

Welke informatie kan je verwachten van een smartphone?

Uiteraard hangen de functies van een individuele smartwatch af van de keuze die jij maakt. Een hartslagmeter is in iedere smartwatch wel aanwezig. Maar je kan ook exemplaren kopen waarmee de zuurstofsaturatie wordt bepaald. Dat is de hoeveelheid zuurstof die in het bloed is opgenomen. Dit geeft informatie over je conditie bij het sporten, maar geeft ook een belangrijk signaal in de periodes dat je in rust bent. Ook het meten van de temperatuur gedurende een langere periode of het bepalen van de weerstand van de huid zijn indicaties hoe het met je gezondheid is. Uiteraard is geen enkele smartwatch een alternatief voor je huisarts. Het is echter wel prettig voor deze specialist als jij bepaalde informatie hebt opgeslagen die door de smartwatch is verzameld.

De smartwatch, ook bij een work-out thuis

Ook als je thuis aan de slag gaat om je conditie te verbeteren is het dragen van een smartwatch een handige optie. Sommige noemen het apparaat inmiddels ook een gezondheid-assistent. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om regelmatig een signaal te laten geven, zodat jij niet vergeet om je handen te wassen. Maar de basis is toch om de ontwikkeling van je conditie in de gaten te houden.

Kies om die reden een smartwatch die kan vastleggen wat jij belangrijk vindt. Laat je informeren over een goed trainingsplan, en waaraan je kan toetsen dat je op de goede weg bent. Als de huidige pandemie de mensheid iets heeft geleerd is het wel het belang van een goede conditie. Geneesmiddelen tegen virussen zijn zeer zeldzaam, zelfs de gewone verkoudheid en griep kunnen immers niet met geneesmiddelen worden verholpen. Het is het afweersysteem van het lichaam dat de strijd moet aangaan en dat lukt beter met een goede conditie.

De smartwatch in het post-coronatijdperk

Nu de vaccinatie op gang komt, bestaat er weer hoop dat in de nabije toekomst de samenleving weer zal normaliseren. De experts verwachten dat de smartwatch ook in die tijd in populariteit zal toenemen. Juist door de bijzondere beperkingen die de pandemie heeft veroorzaakt, zullen mensen op zoek gaan naar meer zekerheid. Dat geldt ook als de huidige dreiging zal zijn verdwenen. Tenslotte blijft je gezondheid altijd belangrijk. Stress door werk en andere zaken kunnen dit in het gedrang brengen, maar bewegen blijft altijd noodzakelijk. De smartwatch zal naar verwachting juist dan weer een extra rol gaan spelen en als indicator voor een goede gezondheid worden gebruikt.

Populair