dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De voor- en nadelen van een composiet schutting

Steeds vaker zie je dat mensen kiezen voor een composiet schutting voor in de tuin. Composiet schuttingen heb je in veel verschillende varianten en past bij zowel een strakke als een tuin met een natuurlijke uitstraling. Een composiet schutting heeft veel voordelen en dat zorgt ook voor de populariteit. Maar net als elke ander product heeft composiet uiteraard ook nadelen. Overweeg jij een composiet schutting aan te schaffen, lees dan eerst de voor- en nadelen in dit artikel.

Wat is composiet voor materiaal?

Composiet dat gebruikt wordt voor schuttingen bestaat uit houtvezels en kunststof. Bij HomingXL vind je composiet schuttingen die bestaan uit 50% hout en 50% kunststof. Vaak wordt voor composiet gerecycled kunststof gebruikt.

De voordelen

Een composiet schutting heeft veel verschillende voordelen. Hieronder lees je alle voordelen op een rij.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Composiet schuttingen zijn een stuk duurzamer dan een houten schutting. Voornamelijk omdat composiet minder snel rot en hierdoor een lange levensduur heeft. Daarnaast is het materiaal vaak deels gemaakt van gerecycled kunststof en dit heeft een positieve invloed op het milieu en dit draagt zeker bij aan de duurzaamheid.

Verschillende stijlen

Net als in huis heb je vaak ook in de tuin een bepaalde stijl en een composiet schutting past eigenlijk bij heel veel verschillende stijlen. Een composiet schutting heb je in heel veel verschillende soorten kleuren en stijlen. Hou je van gezellige hoekjes in de tuin of hou je meer van een strakke open tuin? Met composiet kun je alle kanten op.

Onderhoudsvriendelijk

Een tuin vraagt vaak veel onderhoud en hier gaat veel tijd inzitten. Een composiet schutting daarentegen heeft weinig onderhoud nodig, het hoeft niet geverfd of gebeitst te worden en het kan makkelijk schoongemaakt worden met wat water en schoonmaakmiddel.

Natuurlijke uitstraling

Ook al bestaat een composiet schutting niet volledig uit hout, toch kun je kiezen voor een variant met een natuurlijke uitstraling. Zo zijn er meerdere soorten verkrijgbaar met een houtnerf dat een natuurlijke look geeft aan de schutting. Door te kiezen voor een composiet schutting kun je toch een natuurlijke uitstraling in je tuin realiseren.

De nadelen

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan een composiet schutting? Net als elke ander materiaal zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden.

Kan warm worden

Zoals hierboven beschreven heb je composiet schuttingen in veel verschillende stijlen en kleuren en kies je voor een donkere plank, hou er dan wel rekening mee dat dit erg warm kan worden in de zon.

Prijzig

Een houten schutting is over het algemeen goedkoper dan één gemaak van composiet. Een composiet schutting is over het algemeen wat duurder en kan een flinke investering zijn. In een huurhuis is het kiezen voor een composiet schutting wellicht niet de juiste beslissing, terwijl het voor een koophuis vanwege de duurzaamheid het wel een goede keuze kan zijn.

Kans op beschadiging

Een schutting gemaakt van composiet heeft iets meer kans op krassen omdat het materiaal gedeeltelijk bestaat uit kunststof. Met het plaatsen van de schutting is dit iets waar je zeker even rekening mee moet houden. Mocht er toch een beschadiging ontstaan,  zoals een kras, dan kun je deze niet eenvoudig wegschuren.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende voor -en nadelen aan een composiet schutting. Wil je graag een duurzame en onderhoudsvriendelijke schutting, dan is eentje gemaakt van composiet zeker een goede optie. Hou je meer van de uitstraling van hout en heb je een beperkt budget, dan is een houten schutting wellicht een betere keuze.

Populair