dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

De voordelen van een laadpaal thuis

Steeds meer mensen maken gebruik van een elektrische auto. Deze moet natuurlijk opgeladen worden. Dit kan via een openbaar laadstation, maar dan moet er wel één in de buurt beschikbaar zijn. Het is veel makkelijker om thuis een laadpaal te hebben. Maar wat zijn nou precies de voordelen hiervan?

Altijd de mogelijkheid tot laden

Een zeer voor de hand liggend voordeel is dat je altijd de mogelijkheid hebt om je elektrische auto op te laden. De actieradius verschilt per auto. Het is daarom handig als je elektrische auto altijd is opgeladen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken of je wel gebruik kunt maken van een openbaar laadpunt.

Er zijn ook dubbele laadpalen. Deze maken het mogelijk om twee elektrische auto’s tegelijk op te laden. Dus ook als je twee elektrische auto’s hebt of als je samen met iemand een laadpaal wilt aanschaffen, hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt allebei je auto opladen wanneer je maar wilt.

Sneller laden dan via het stopcontact

Je hebt de mogelijkheid om een elektrische auto via het stopcontact op te laden. Via een laadstation gaat het opladen echter een stuk sneller. Hoe lang het precies duurt hangt af van het type auto. Het opladen met een laadstation is daarnaast ook een stuk veiliger dan via een stopcontact. Bij het opladen via een stopcontact is er geen beveiliging en ook geen begrenzing.

Flexibel laden houdt rekening met de toekomst

Iets wat veel mensen tegenhoudt om zelf een laadpaal te nemen, is dat ze bij de aankoop van een nieuwe auto ook een nieuw laadstation moeten aanschaffen. Flexibele laadstations bieden hier de oplossing voor. Dit zijn laadpalen met een flexibel laadvermogen. Koop je dus een nieuwe auto die een ander laadvermogen nodig heeft dan je oude auto? Dan is het mogelijk om dit aan te (laten) passen.

Laadpaal voor thuis aanschaffen

Genoeg voordelen dus om een laadpaal voor thuis te bestellen. Dit kun je doen via verkooppunten, zoals Elektramat. Hier kun je ook terecht voor al jouw vragen. Een laadpaal kun je zelf installeren of je kunt montage bij de laadpaal aanschaffen. Bekijk hierbij goed welke materialen zijn inbegrepen en welke elektromaterialen je zelf nog moet kopen. Het is heel belangrijk dat de installatie goed gedaan wordt. Je wilt op een veilige manier kunnen genieten van het gemak van een eigen laadstation.

Populair