zaterdag, juni 15, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Dit zijn de 10 duurste horloges ter wereld

Horloges: je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. En dat niet alleen, want horloges zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en prijsklassen. Al met al, kun je dus met een hoop rekening houden wanneer je een horloge wilt aanschaffen. Een horloge is niet alleen handig om de tijd te bekijken, het kan ook gezien worden als een soort symbool voor status. Als je dat laatste belangrijk vindt, kies je waarschijnlijk niet voor het goedkoopste horloge, maar voor een iets duurdere variant. Een duurder horloge van bijvoorbeeld een populair merk geeft namelijk in veel gevallen meer status. Maar wat zijn nou eigenlijk de allerduurste horloges ter wereld? Als je hier wel benieuwd naar bent lees dan snel verder, want in dit artikel zetten wij de 10 duurste horloges van dit moment voor je op een rijtje. Voor een horloge uit deze top 10 zal je echter waarschijnlijk nog wel een flinke tijd moeten sparen…

Graff Diamonds Hallucination

Het duurste horloge ooit, dat is de Graff Diamonds Hallucination. Dit horloge heeft namelijk de bizarre prijs van meer dan 55 miljoen dollar, en dat is meer dan 45 miljoen euro. Het horloge staat bekend om ‘blingbling’, want het is een hele glimmende verschijning. Het bevat namelijk 110-karaats diamanten, in allerlei verschillende kleuren. En daar betaal je natuurlijk wel een flinke prijs voor.

Graff Diamonds The Fascination

Nog een horloge van Graff Diamonds in dit rijtje: The Fascination. Graff Diamonds staat bekend om de luxe diamanten sieraden. Dat is ook bij dit horloge zeker terug te zien, want het bevat maar liefst 152,96 karaat diamant. Het merk is niet voor niets een onderdeel van de top 10 duurste horlogemerken ter wereld, want ook voor dit horloge betaal je een hoge prijs: zo’n 33 miljoen euro!

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette

Een ander duur horloge, dat is de Breguet Grande Complication Marie-Antoinette. Alleen de naam klinkt al duur, maar de prijs van dit horloge zal je pas echt gaan verbazen. De prijs van dit horloge is namelijk zo’n 28 miljoen euro. Abraham-Louis Brequet begon in 1782 met het werken aan een zak-exemplaar in opdracht van een minnaar van Marie-Antoinette. Zijn doel hiermee was om haar te verleiden met het meest indrukwekkende horloge. Echter was het horloge pas klaar toen Marie-Antoinette al meer dan 30 jaar was overleden. Het horloge ligt tegenwoordig goed opgeborgen in het L.A. Mayer Museum in Jeruzalem. Mocht je dus nog 28 miljoen overhebben, weet je het te vinden…

Patek Philippe Grandmaster Chime

Als je een horlogeliefhebber bent, weet je waarschijnlijk als geen ander dat Patek Philippe een zeer populair horlogemerk is. Niet alleen populair, maar vooral ook vrij duur. Dat is in 2019 maar weer opnieuw bewezen, tijdens een bizarre horlogeveiling werd namelijk de Patek Philippe Grandmaster Chime verkocht voor 28 miljoen euro. Dat maakt het dan ook zeker een van de duurste horloges van de wereld. Al zou het ons niet verbazen dat Patek Philippe deze prijs in de toekomst nog gaat overtreffen met een nieuw horloge van het merk, zodat deze over een tijdje weer de duurste horloge is.

Chopard 201 Carat Watch

Dit horloge zit bomvol diamanten, namelijk maar liefst 874. Dit is in totaal zo’n 200 karaat, in verschillende kleuren. Gezien de hoeveelheid diamanten dat het horloge bevat, is het ook niet zo gek dat het een enorm hoog prijskaartje heeft: je betaalt er meer dan 20 miljoen euro voor.

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

En jawel, daar is Patek Philippe weer. Ook dit horloge hoort zeker thuis in het rijtje van de duurste horloges ter wereld. Dit horloge werd al in 1933 gemaakt, dus dat is al een flinke tijd geleden. Alleen al het ontwerpen van dit horloge duurde vijf jaar. Het horloge bevat verschillende complicaties, zoals bijvoorbeeld een kalender en tijden van zonsopgang en zonsondergang. Dit horloge is maar liefst 20 miljoen waard.

Jacob & Co. Billionaire Watch

260-karaats diamanten, veel afzonderlijke onderdelen én juwelen: dat is de Jacob & Co. Billionaire Watch. Dit horloge behoort zeker tot dit rijtje, want het heeft een prijs van zo’n 15 miljoen euro.

Rolex Daytona Paul Newman

Daar is-ie dan: Rolex! En dan niet zomaar een horloge van Rolex, maar de Daytona Paul Newman. Acteur Paul Newman kreeg dit horloge ooit van zijn vrouw. De afgelopen jaren is de populariteit van dit horloge pas echt gestegen. Het is later dan ook voor een recordbedrag verkocht, met name omdat het horloge gedragen is door niemand minder dan Paul Newman zelf. Het duurste Rolex horloge werd in 2017 verkocht voor zo’n 13,3 miljoen euro. Daarmee is het zeker een van de duurste horloges ter wereld.

Patek Philippe 1518

Hoe kan het ook anders: Patek Philippe komt weer voorbij. En dit keer met het 1518 horloge. Het horloge kwam in 1941 al uit, en er zijn maar vier stuks van gemaakt. Dat maakt deze variant enorm zeldzaam en uniek. Niet gek dus dat ook hiervoor weer een flinke prijs is gevraagd: 10,1 miljoen euro. Met deze prijs hoort een van de duurste horloges van Patek Philippe dan ook zeker in dit rijtje thuis.

Vacheron Constantin 57260

Dit horloge bestaat uit maar liefst 2826 afzonderlijke onderdelen, en 242 juwelen. Niet gek dus dat men 8 jaar heeft gedaan over het ontwerpen en creëren van dit horloge. De prijs van dit horloge is dan ook niet mis: zo’n 6,5 miljoen.

Misschien had je in dit lijstje wel het duurste Breitling, Armani, Seiko horloge of andere horlogemerken verwacht. Echter lopen die merken nog iets achter, want het is toch bijna onmogelijk om zulke hoge prijzen voor horloges te kunnen overtreffen. Wel is het mogelijk dat ieder jaar weer nieuwe dure horloges worden toegevoegd. De lijst van duurste horloges ter wereld kan namelijk ieder jaar weer anders zijn: zo waren er ook al enkele verschillen in 2017, 2018 en 2019. Een ding is zeker: duur zijn deze horloges zonder twijfel. Mocht je ooit in aanmerking willen komen met zo’n vergelijkbaar duur horloge, moet je waarschijnlijk dus nog wel even een tijdje doorsparen…

Populair