De maatschappij is nu eenmaal veranderd, ook in de keuken moet het allemaal snel en efficiënt. Daarbij is gezond eten uiteraard een must en moet het er ook allemaal nog eens mooi uitzien. Hier volgen de belangrijkste trends.

1. Kookblog in iedere keuken

Vraag maar eens aan de dame boven de 60 naar haar kookboek. Dan heb je een grote kans dat je een boek met knipsels krijgt te zien. Dat zijn de recepten die opgebouwd zijn gedurende vele jaren van verzamelen. Vaak zijn er ook nog handgeschreven items bij. Niet de meest exquise maaltijden uit een duur kookboek, maar lekkere gerechten die met eenvoudige ingrediënten zijn te maken. En die rol is nu overgenomen door een kookblog. Die zijn er voor studenten en hobby-koks en alles daar tussen is. Selecteer de lekkerste recepten!


2. Een combimagnetron

Ook de combimagnetron mag tegenwoordig weer gezien worden in de keuken. Uiteraard gebruik je die niet om kant-en-klaar gerechten warm te maken (althans niet iedere dag). De beste combimagnetron kan niet alleen verwarmen, maar is ook ideaal om gerechten te garen. Dat alles voor een relatief bescheiden prijs. Vergeet niet te checken hoe de magnetron in de praktijk wordt beoordeeld. Tenslotte is het de bedoeling dat je deze regelmatig gaat gebruiken en niet alleen voor de sier.

3. De zwarte keuken is trendy

Waar een zwarte keuken een paar jaar geleden nog als een beetje gewaagd en heftig werd beschouwd, is deze nu stijlvol. Een zwarte keuken is chique en deze kan nog extra cachet krijgen door gouden ornamenten of versieringen. Let bij een zwarte keuken ook altijd goed op de verlichting. Deze moet afdoende zijn, dus de basisverlichting moet meteen de hele keuken in een duidelijk maar zacht licht doen baden. Maak het af met kleurrijke Creuset-pannen.

4. Rural chic

Het is voor een Nederlandse tong niet eenvoudig uit te spreken, zeker niet als je dat enige malen achter elkaar doet. Maar het gaat immers ook om de stijl. Bij rural chic combineer je de landelijke en de industriële stijl. Dat houdt in een stoere look met hout, metaal en steen afgewisseld met opvallende handgemaakte spullen. Strakke lijnen en geen ronde vormen maar wel contrast door eyecatchers die je niet echt zou verwachten. Heb jij al een goed idee hoe dit er in de praktijk moet gaan uitzien? Gauw aan de slag dan en verras je gasten met een keuken van deze tijd.

5. Duurzaam en zelfdenkend

Energie besparen in de keuken is uiteraard een fluitje van een cent, juist omdat er hier veel wordt verbruikt. Als je nieuwe apparatuur kiest, is duurzaamheid een eerste vereiste. Die koelkast moet precies doen wat jij wil en zonder energie te verspillen. Het Internet of Things wordt nog opgetuigd, maar er zijn diverse apparaten die al ‘zelfdenkend’ zijn. Met een paar extra sensoren en een chip kan een apparaat ineens energiezuinig worden zonder dat jij daar aandacht aan hoeft te besteden. Vaak gaan ze door energiezuinig te werken ook nog jaren langer mee. Win-win in de keuken!

Zoekwoorden:

Deel: ' Dit zijn de keukentrends van 2021 '


Lees ook