zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Donkere dagen, licht in huis

De klok is een uur achteruitgegaan en het wordt vroeger donker. We gaan op naar de winter! Tijd om hier rekening mee te houden in je interieur. Je hebt alle kaarsen, zachte kussens en plaids misschien alweer tevoorschijn gehaald, maar heb je ook gedacht aan de verlichting? Een heel belangrijk onderdeel.

Keuzestress

Verlichting heb je in allerlei vormen, maten, stijlen, kleuren en materialen. Zo veel keus dat het begrijpelijk is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het belangrijk om het stap voor stap aan te pakken. Het start bij het maken van een lichtplan. In welke ruimtes en welke hoeken heb je verlichting nodig? Maak hierbij onderscheid in sfeerlicht en efficiënt licht. 

Een keer iets anders

Als je besloten hebt waar er allemaal licht moet komen kun je gaan nadenken over het type verlichting. Ga je voor een vloerlamp naast de bank of kies je een wandlamp? Een mooie hanglamp boven de eettafel doet het ook altijd goed. Wil je juist eens iets anders? Hang de hanglamp dan naast de bank en plaats een hoge vloerlamp bij de eettafel.

In de spotlights

Heb je een dressoir in huis staan? Hier zal een stijlvolle tafellamp niet misstaan! Zo zet je jouw mooiste accessoires in de spotlights. Ook met een plafondlamp met spotjes kun je goed de focus leggen op een mooi item in huis door het gebruik van licht.

Styling is alles

Als je het type verlichting hebt bepaald kom je nog bij de keuze voor welke stijl je moet gaan. Houd je van een industriële look, dan heb je er een hoop parels tussen zitten gemaakt van metaal waarbij de lichtbron zichtbaar is. Wil je liever een wat warmere, huiselijkere sfeer creëren kies dan voor een lamp met een kap. Extra sfeer? Ga dan voor een kap met een opengewerkt design waar een sfeervol licht vanaf komt. Houd bij het kiezen van je verlichting rekening met de stijl in de rest van het interieur. Zo wordt het een mooi geheel en versterkt het elkaar.

Extra sfeer

Niet alleen met verlichting kun je het sfeervol maken thuis. Vergeet vooral de kaarsen niet! Ook kaarsenhouders komen in allerlei vormen en stijlen. Je hebt keuze uit opvallende exemplaren, minimalistische houders waarbij de focus op de kaars ligt of kies juist voor een tijdloos windlicht.

Is jouw interieur toe aan nieuwe verlichting voor de donkere dagen? Bij https://www.sohome.nl/lichtpuntje-in-huis vind je een groot assortiment lampen. Ga snel voor het perfecte lichtpuntje in huis. 

Populair