dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Een mini vaatwasser aanschaffen: hier moet je op letten

Ben jij klein behuisd of heb je een éénpersoonshuishouden? Dan is een “gewone” vaatwasser misschien niet helemaal passend. Vaak duurt het te lang voordat de vaatwasser volledig gevuld is of je hebt gewoonweg geen ruimte om nóg een apparaat neer te zetten. Een mini vaatwasser kan dan uitkomst bieden. Door het handige kleine formaat is een mini vaatwasser op tal van plaatsen neer te zetten. Ze nemen weinig ruimte in maar zorgen toch dat je de beschikking hebt over een stralend schone vaat zonder dat je zelf met de afwaskwast aan de gang hoeft. In dit blog vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf.

Wat is precies een mini vaatwasser?

Een mini vaatwasser is een compacte vaatwasser die speciaal ontworpen is voor een één persoons huishouden of voor mensen die klein wonen en geen ruimte hebben om nóg een apparaat te plaatsen. Mini vaatwassers zijn namelijk dermate klein dat ze zelfs op de aanrecht of op een keukenkast geplaatst kunnen worden. De grootte van een mini vaatwasser is namelijk vergelijkbaar met die van een oven. De beste mini vaatwasser heeft 1 rek en er kunnen 4 tot 6 couverts in geplaatst worden. Eén couvert kun je beschouwen als het servies van wat één iemand eet tijdens een driegangendiner.

Een mini vaatwasser in een keukenkastje plaatsen

Als je besloten hebt dat er een mini vaatwasser in jouw keuken moet gaan komen, heb je verschillende mogelijkheden. Ga je dit apparaat bijvoorbeeld op je aanrechtblad neerzetten dan kun je iedere willekeurige mini vaatwasser kiezen, afhankelijk van jouw wensen en smaak. Ben je echter van plan om een mini vaatwasser in een keukenkastje te gaan plaatsen dan wordt het een ander verhaal. In dit geval dien je namelijk rekening te houden met de zogenaamde nismaten. Nismaten zijn de maten van de ruimte waarin de nieuwe mini vaatwasser ingebouwd gaat worden. Het is dus belangrijk dat deze goed gemeten worden vóórdat je jouw aanwinst gaat bestellen. Je zal namelijk de eerste niet zijn die ervan uit gaat dat de nieuwe mini vaatwasser wel zal passen…………. Eén centimeter verschil kan zomaar veroorzaken dat de mini vaatwasser er net niet in past. Voor de juiste nismaten meet je de hoogte, de breedte en de diepte van de nis (dus de opening) waar het apparaat geplaatst gaat worden.

Punten om op te letten bij aankoop van een mini vaatwasser

Er zijn vanzelfsprekend nog een aantal andere punten om op te letten als je een mini vaatwasser gaat aanschaffen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

·       Het energielabel

·       Het droogresultaat

·       Het waterverbruik

·       Het geluidsniveau

·       Het aantal programma’s

Niet alles past in een mini vaatwasser

Wees je ervan bewust dat een mini vaatwasser bestaat uit 1 rek en 1 mandje voor bestek. Met een hoogte van gemiddeld 45 centimeter zal niet alle vaat in het apparaat passen. Grote schalen of pannen kun je daarom beter op de hand afwassen. Wil je meer informatie of ben je van plan om op korte termijn andere items aan te gaan schaffen? Bekijk dan meer koopgidsen op Producten-Vergelijker.nl.

Populair