zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Energie besparen met je wasdroger: tips voor een lagere energierekening

De kosten voor energie zijn hoger dan ooit. Dit maakt het wel heel lastig om jouw huishouden op een normale manier draaiende te kunnen houden. Zo is het bijvoorbeeld wel heel kostbaar om de wasdroger te laten draaien. Daar wordt natuurlijk niemand blij van. Want je wilt immers wel gewoon een lekker frisse was. Gelukkig is het wel zo dat er nog altijd mogelijkheden zijn om op een relatief zuinige manier met je droger aan de slag te gaan. Wij geven je wat handige tips.

Het juiste model kiezen

De eerste manier om energie te besparen met je wasdroger, is door simpelweg het juiste model te kiezen. Er zijn tegenwoordig wel heel zuinige drogers op de markt. Die zijn bijvoorbeeld van energielabel A+++. Vergelijk dit eens met het 20 jaar oude model waar jij thuis nog altijd mee aan de slag gaat. Het is dan zo dat de investering in een nieuw model dat zo zuinig is, je al snel de investering laat terugverdienen, om daarna alleen maar nog meer over te houden. Dit maakt het dus wel heel aantrekkelijk om daar je keuze op te laten vallen in deze tijden.

Moderne technieken benutten

Een andere manier om energie te besparen en toch goed te drogen, is door te kijken naar de mogelijkheden om moderne technieken te benutten. Werken met een Siemens warmtepompdroger is daar een goed voorbeeld van. Het benutten van de techniek van de warmtepomp kan je een gigantische besparing opleveren. Het is bovendien niet alleen goed voor je portemonnee. Je doet er ook iets goeds mee voor het klimaat. Wanneer je eerlijk bent, dan is dat natuurlijk minstens even belangrijk te noemen. Ook dat is dus een reden om voor dit soort technieken te kiezen.

De eigen routine veranderen

Een andere manier om te besparen is door simpelweg kritisch naar jezelf te kijken. Dit geldt natuurlijk op alle vlakken in het leven. Dat neemt niet weg dat juist bij het drogen van de was de mogelijkheden nogal voor de hand liggen. Zo is het veel slimmer om één keer te drogen wanneer je een volle machine hebt, dan wanneer je iedere keer een kleine hoeveelheid droogt. Bedenk je eens hoeveel draaibeurten je kan besparen wanneer je het op deze manier gaat aanpakken. Dat levert je dus ook al snel wel heel veel geld op dat je uitspaart op deze manier.

De beste programma’s volgen

De wasdrogers van tegenwoordig zijn voorzien van verschillende programma’s. Die zijn er niet voor niets. Ook al wil je jezelf misschien wijsmaken dat je het zelf beter weet. Het is echter juist zo dat je er juist veel aan kan hebben wanneer je de juiste programma’s volgt. Om op die manier dus ook het beste uit je mogelijkheden te halen. Je kan er dan eigenlijk wel zeker van zijn dat de machine op een veel zuinigere manier gebruikt wordt. Uiteindelijk kan dat op de lange termijn wel heel veel voor je opleveren. Volg dus altijd de programma’s.

Populair