zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Energie besparen: slimme tips voor de zomer

Als het gaat om energie besparen in de zomer, dan gaat het natuurlijk vooral over koelen in al zijn vormen. Zo zorg je bijvoorbeeld voor een koelkast die lekker zuinig is. Dan zorg je dat al je boodschappen goed vers en houdbaar blijven, maar dan wel op een manier die jou niet te veel hoeft te kosten. Het is echter natuurlijk niet alleen maar om je voedingsmiddelen te doen. Ook voor jezelf is het belangrijk om te zorgen dat je op de juiste manier koel blijft. Daarover leer je hier meer.

Koken naar buiten verplaatsen

Je kan de energiezuinige koelvriescombinatie natuurlijk gewoon in de schuur plaatsen. In de zomer is dat handig, want als je weinig energie wilt verbruiken, dan doe je er beter aan om het koken naar buiten te verplaatsen. Omdat je producten dan toch in de schuur worden bewaard, maak je het jezelf nog gemakkelijk ook. Doordat je niet binnen kookt, houd je de temperatuur wat lager en hoef je minder energie te verbruiken om alles te koelen. Dat is dus een hele gemakkelijke manier om veel voordeel uit je mogelijkheden te halen. Er liggen meer kansen dan je denkt.

De zon beter buiten houden

Zoals gezegd is koel houden beter dan koel maken. Daarom is het ook slim om te bekijken op welke manier je kan zorgen dat de zon niet te veel binnendringt in jouw woning. Zorgen voor goede verduistering van ramen en deuren kan al een groot verschil maken. Nog beter is het wanneer je bijvoorbeeld voor een dichte deur kiest. Dan heb je dit probleem al helemaal niet. Die kan bovendien in sommige gevallen ook nog wat isolerende eigenschappen hebben. Dat is al helemaal een voordeel als het gaat om de beheersing van het klimaat in huis.

De tuin stevig aanpakken

Je kan in de winter al het nodige doen om het in de zomer koeler te maken. Zo is het bijvoorbeeld goed om je tuin eens een stevige make-over te geven. Wat moet je dan doen? Je moet in ieder geval van de tegels af en zorgen voor meer groen. Wanneer het wat hoger groeit, dan zorgt dit voor beschutting. Maar groene stuiken en planten hebben van nature ook al een absorberende werking als het om warmte gaat. Door een groene voor- en achtertuin te hebben, kan je dus ook zorgen dat het in je woning koeler wordt.

Klein beginnen met koelen

Mochten de temperaturen echt hoog oplopen, dan kan je natuurlijk niet voorkomen dat je wel wat hulpmiddelen nodig hebt om het toch koel te krijgen in de woning. In dat geval is het wel slim om klein te beginnen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je er goed aan doet om niet direct voor de airco te kiezen. In plaats daarvan kan je ook een ventilator aanzetten. Je zal merken dat dit al een groot verschil kan maken. Alleen is daar dan wel veel minder energie voor nodig. Waardoor je dus beter af bent en minder kosten hebt.

Populair