zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Gezellige hoekjes in de tuin

Een nieuw fenomeen in tuinland is het aanleggen van kleine hoekjes in de tuin. Het oogt gezellig en je tuin wordt er (mits goed ingedeeld) optisch groter van. In deze blog nemen we je mee met praktische tips voor het aanleggen en aankleden van deze eilandjes.

Basis

Uiteraard begin je bij de basis: een tuinontwerp. Hoe wordt je tuin ingedeeld en waar wil je hoekjes creëren? Loop eens op verschillende tijden door je tuin en kijk hoe de zon staat. Wil je het hoekje op een bepaalde tijd in de zon, of juist niet? Het is fijn om op deze manier de natuurlijke lichtinval in je tuin te kunnen zien.

Bestrating

Als eerste stap komt de ondergrond. Kies je voor een zen plekje in het gras, een schommel in het zand of wordt het een kleine koffiehoek? Een leuke tip is om te kiezen voor andere bestrating in dit deel van je tuin. Zet je tuinset hier neer. Zo maak je echt een statement en wordt het een onafhankelijk deel van het geheel.

Dit kun je overigens ook doen wanneer je meerdere eilandjes in je tuin wilt creëren. Neem hier dezelfde bestrating als het andere hoekje en maak het een geheel. Je kunt er hierbij ook voor kiezen om deze bestrating als sierrand om het grote terras te laten leggen om meer eenheid te krijgen. Ook een opstapje of trappetje in de tuin geeft meer diepgang.

Hoekjes

Nu de basis staat kun je invulling gaan geven aan de hoekjes. Omdat je weet hoe de zon in je tuin staat kun je dit verdelen over je dag. Drink je in de zomer graag je ochtendkoffie in het ochtendzonnetje? Maak hier dan een lekkere koffiehoek, echt een plekje voor jezelf. Of creëer een extra plaats met meer tuinstoelen en geniet samen.

Zo zijn er nog diverse opties mogelijk voor knusse hoekjes in de tuin. Enkele opties zijn: een bloemenveld in een grote, landelijke tuin. Of denk eens aan een moestuin. Hiervoor hoef je helemaal geen grote tuin te hebben. Ook in leuke staande potten of een border kun je hier al een leuke hoek mee creëren.

Wanneer je kinderen hebt is het ook fijn dat zij een eigen plek hebben in de tuin. Maak een speeltafel waaraan ze kunnen zitten, of een leuke kinder picknickbank. Uiteraard mag de beroemde zandbak ook niet ontbreken.  

Met deze tips kun je aan de slag met het creëren van gezellige hoekjes voor een dynamische, speelse tuin met diverse mogelijkheden. Veel plezier!

Populair