zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Haal de zomer in je interieur met deze drie styling tips

Bijna iedereen houdt van de zomer. Waarom zou je daarom de zomersfeer niet in huis halen? Het kan zorgen voor een stijlvol en vrolijk interieur, waar je het hele jaar door van de zomersfeer kunt genieten. Met raamdecoratie kun je al een groot verschil maken.

Om dit zomerse gevoel in jouw interieur te realiseren geven we je in dit artikel drie styling tips. Zo kun je in je huis meer lichte natuurlijke materialen verwerken, er meer kleur aan toevoegen of het geheel opfleuren met mooie planten en bloemen.

1: Speel met licht

Denk je aan de zomer, dan denk je aan licht in huis. Om dat voor elkaar te krijgen is het slim om het natuurlijke daglicht zoveel mogelijk binnen te laten vallen. Kies daarvoor de juiste raamdecoratie uit. Ga niet voor een te donkere of verduisterende variant, maar kies lichte kleuren of raamdecoratie die licht doorlaten.

Heb je als raamdecoratie wel liever iets verduisterends maar wil je het zomerse gevoel niet missen? Ga dan voor rolluiken buiten. Die hangen uit het zicht als je ze niet nodig hebt waardoor de ruimte licht blijft.

Wat een mooi effect geeft aan het licht in je woning, is houten raamdecoratie. Het hout geeft een natuurlijke tint aan het licht dat door de ramen heen valt. Populair zijn bijvoorbeeld shutters of jaloezieën. Veel mensen gaan voor houten jaloezieën op maat. Bij een fel schijnende zon kun je zelfs rekenen op een mooi lijnenspel.

2: Ga voor kleur

Wat ook typerend is voor de zomer, zijn vrolijke kleuren. Hier kun je in je interieur ook iets mee doen. Met wat gekleurde accessoires kun je de boel al erg opleuken. Wees vooral niet bang om een statement te maken, maar zorg wel dat de kleuren terugkomen. Als je de kleuren meerdere keren in huis gebruikt wordt het interieur namelijk een geheel. Dan behoud je ook de rust en heb je alsnog een knallende inrichting.

3: Fleur je huis op met bloemen

Vanaf de lente staan veel bloemen en planten buiten weer in bloei. Hoe leuk is het als je huis ook in het teken staat van bloei. Dat kan namelijk het hele jaar door. Je fleurt het eenvoudig op met wat leuke bloemen en planten. Planten kun je het hele jaar door laten staan en dat geldt ook voor sommige bloemen. Een vers boeket van de bloemenwinkel op zijn tijd doet ook wonderen voor de sfeer in huis.

Populair