dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Houten kerstboom met verlichting & meer voorbeelden van kerstdecoratie voor ultiem veel sfeer

Het vieren van de feestdagen draait om liefde, warmte en gezelligheid. Ook kerstdecoratie staat in het kader van deze kenmerken! Toch zijn er bepaalde soorten kerstversieringen te vinden die nét dat beetje meer sfeer uitstralen. Vrolijke kerstverlichting bijvoorbeeld! Ben je benieuwd wat je kunt kiezen voor een ultiem kerstgevoel in huis? We delen graag onze tips.

Houten kerstboom met verlichting

Een prachtig voorbeeld van sfeervolle kerstdecoratie, met een modern jasje? Dat is een houten kerstboom met verlichting. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een traditionele kerstboom van dennennaalden, maar veel mensen willen toch een keer iets anders in huis halen. Geldt dat ook voor jou? Kijk eens naar een houten kerstboom met verlichting: dit is een originele vorm van kerstdecoratie in huis, maar nog altijd met een gezellige en warme uitstraling. Je kunt kiezen voor een houten boom met latjes of een kerstboom met een spiraalvorm van hout – ga na wat jij het leukst vindt staan. Sierlijk en elegant oogt het hout hoe dan ook: deze look gaat jarenlang mee.

De kerstverlichting in de houten boom doet het verdere werk. Wie wordt er immers niet blij van kerstlampjes? Hoe meer verlichting je in huis haalt rond de feestdagen, hoe knusser het is in de woning. De kerstboom vormt daarbij toch wel het centrale punt in huis: laat hierin zeker fraaie verlichting naar voren komen. Met name verfijnde verlichting kent een sierlijk karakter, in de vorm van draadverlichting met kleine lampjes. Dit staat enorm stijlvol in de houten kerstboom. Je kunt kiezen voor klassieke verlichting, met een warme, witte kleur. Pak je liever meer uit? Dan zijn gekleurde lampjes een betere keuze. Zo til je de feestelijkheid naar het hoogste niveau!

De natuur brengt sfeer in kerstversieringen

Natuurlijke elementen in kerstversieringen brengen een behaaglijk gevoel met zich mee. Denk maar eens aan dennentakken, takken met rode besjes, dennenappels, eikeltjes en winterse droogbloemen. Een sfeervol beeld, nietwaar? Laat deze elementen uit de natuur dan ook zeker terugkomen in de kerstdecoratie in huis. In de vorm van een krans voor aan de deur bijvoorbeeld, bestaande uit kersttakken in combinatie met linten en verlichting. Daarnaast kun je de vensterbank aankleden door er takken op te plaatsen, waar je vervolgens weer kerstballen en kerstornamenten op neerlegt.

Je kunt natuurlijke elementen ook terug laten komen in de kerstdecoratie op een iets minder directe wijze. Ga op zoek naar decoratie in de vorm van sterren, sneeuwvlokken en dieren: dit heeft nog altijd met het natuurthema te maken. Het haalt een stukje van de winter van buiten naar binnen toe, en dat biedt een knus karakter.

Sfeervolle kerstkleuren

Verder tellen de kleuren die je kiest mee voor de sfeer die je in huis haalt. Bepaalde kerstkleuren kennen een wat koelere toon, zoals wit, zilver, blauw, grijs en paars. Als je voor meer sfeer in huis wilt kiezen, kun je daarom beter andere kleuren centraal stellen. Denk aan goud, rood, groen en bruin. Deze kleuren kennen namelijk een heel andere uitstraling: behaaglijk en knus. Het is een idee om koelere kleuren met warmere kleuren te combineren, maar laat de warme tinten dan het liefst de hoofdrol spelen.

Veel kerstdecoratie in huis, op allerlei plekken

Een andere mooie manier om dat ultieme kerstgevoel in huis te halen, is door kerstdecoratie op allerlei plekken in je woning terug te laten komen. Zo kun je kiezen voor meerdere kerstbomen in huis, die je in verschillende kamers plaatst. Het kerstfeest hoeft immers niet beperkt te blijven tot de woonkamer! Plaats ook gerust een boompje in de slaapkamer, tuin, badkamer of keuken. Uiteraard hoeft het niet telkens om een grote boom te gaan – ook een kleinere boom zorgt voor gezelligheid.

Haal verder veel kerstversiering in huis. Decoreer de wanden, de schouw, de tafels en de kasten: je kunt op allerlei plekken wel iets moois kwijt. Een winterstukje staat bijvoorbeeld beeldig op de eettafel of het tv-meubel, met kersttakken en figuurtjes. Slingers of sterren aan de muur en voor het raam mogen niet ontbreken als je wilt uitpakken met de versieringen. Je hoeft je zeker niet in te houden.

Kerstdecoratie in alle facetten

Naast de traditionele kerstdecoratie, in de vorm van de kerstboom, kerstballen en kerstslingers, is er nog meer om aan te denken. Ga bijvoorbeeld op zoek naar servies in een kerstthema, om ook aan tafel volledig uit te pakken. Een matching tafelkleed is er tevens te vinden.

En wat dacht je van kussentjes op de bank met een kerstprint erop? Zelfs je beddengoed kun je omtoveren in een look speciaal voor de feestdagen. Thee of warme chocolademelk drink je uit een kerstmok, terwijl je je winterse sloffen en kerstpyjama draagt, en voor de sfeerhaard zit. En vergeet natuurlijk niet om je kerstsokken aan te trekken! In ieder geval tijdens de feestdagen, maar het liefst ook gewoon al eerder in de decembermaand. Zo is de kerstsfeer echt óveral om je heen.

Populair