dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Houten schutting of hout beton schutting?

Een schutting creëert privacy en bepaalt voor een groot deel ook de uitstraling van een tuin. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden voordat u een schutting kiest. Er is veel keuze, waaronder een houten schutting en hout beton schutting, maar wat is het verschil?

Een houten schutting bestaat vaak uit tuinschermen of houten planken die vastgemaakt zijn aan houten schuttingpalen. Het is een populaire keuze, omdat hout een natuurlijke uitstraling heeft die bij veel soorten tuinen past. Door de combinatie van houten tuinschermen en houten palen vormt de schutting één geheel. Het nadeel van hout is wel dat het gevoelig is voor vocht, dit zorgt ervoor dat het hout kan gaan rotten. Houten schuttingpalen zullen daarom na verloop van tijd uiteindelijk vergaan.

Hout beton schutting

Als u langer wilt genieten van de natuurlijke uitstraling van een houten tuinscherm, dan is een combinatie met beton een goede optie. Dit wordt ook wel een hout beton schutting genoemd. De palen zijn in dat geval van beton, dit materiaal is oersterk en niet gevoelig voor vocht. Hierdoor gaat het langer mee dan houten schuttingpalen. Bovendien is beton zwaar en daardoor zorgt het voor een stevige schutting die niet zomaar zal omwaaien.

Een ander onderdeel van een hout beton schutting is de betonband onder het tuinscherm. Die zorgt voor een goede constructie, maar ook dat het hout van het tuinscherm niet in aanraking komt met de grond. Hierdoor kan er geen vocht uit de grond in het hout trekken en wat de kans op rotten vermindert.

Hoeveel beton te zien is bij een hout beton schutting kunt u zelf bepalen. Als u kiest voor een lage betonband is er vooral veel van het houten tuinscherm zichtbaar. Daardoor krijgt de schutting een natuurlijke uitstraling. Maar als u graag een schutting met robuust karakter wilt, dan is het ook goed om na te denken over een hoge betonplaat onder het houten tuinscherm. Deze betonplaten zijn vaak verkrijgbaar met bijvoorbeeld een stijlvol rotsmotief of steenmotief.

Er zijn veel combinaties mogelijk bij een hout beton schutting. Denk aan een lichte schutting van grenenhout met lichtgrijze schuttingpalen. Een combinatie van hardhout met een warme, donkere kleur en antraciet betonpalen geeft wat meer contrast. Of kies voor zwart hout met antraciet palen voor een moderne uitstraling.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor schuttingen? Dan is het goed om eens te gaan kijken bij een specialist, zoals Vandentop Tuinhout in Barneveld. U kunt dan voorbeelden van schuttingen bekijken en zo bepalen welke soort schutting er het beste bij u past.

Populair