dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Ik ben op zoek naar een alternatief voor sparen, wat is er mogelijk?

Sparen is tegenwoordig duur. Waar je vroeger rente kreeg van de bank, mag je nu blij zijn als je niets hoeft bij te leggen dankzij negatieve rente. Maar ook als er 0% wordt geboden verlies je er eigenlijk op natuurlijk. Daarom is het goed om ook alternatieven te kennen. Zo kan je iets goeds doen met je opgebouwde vermogen. Er zijn heel veel opties, dus het is goed om eens te bekijken welke kanten je allemaal op kunt. Zo kan je zien waar jij in jouw situatie het meeste voordeel van kunt hebben.

Vele vormen van beleggen

Het bekendste alternatief voor sparen is natuurlijk beleggen. Er zijn tegenwoordig meerdere vormen van. Vroeger ging het eigenlijk altijd om het kopen van aandelen. Dit is nog altijd populair. Het is echter juist ook zo dat er heel veel alternatieve beleggingsproducten zijn bedacht door de jaren heen. Zo zijn trackers bijvoorbeeld heel populair geworden. Dit is zeker met kleinere bedragen en wat minder risico een goed idee. Je kunt al snel een beter rendement halen met het beleggen. Dat is dus altijd de moeite waard om mee te nemen in de overwegingen.

Kiezen voor investeren

Een andere optie die steeds vaker gekozen wordt is investeren. Dit kan namelijk ook het nodige rendement opleveren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor investeren in vastgoed. Met de ontwikkelingen die deze markt doormaakt is het relatief gemakkelijk mogelijk om er een goed rendement uit te halen. Een andere vorm van investeren is het steken van geld in opkomende ondernemers. Of je gebruikt een vorm zoals crowdfunding. Dit zijn kleinere investeringen, maar wel met een leuk rendement. Het is dan ook leuk om daar dan een klein rendement aan over te houden en ook iets goeds te hebben gedaan.

Eerder van schulden af

Het is ook slim om het geld dat je hebt gewoon te benutten. Denk bijvoorbeeld aan het aflossen van de hypotheek. Daarmee kan je op termijn de kosten lager houden. Waardoor je dus wanneer je het over een langere periode bekijkt meer overhoudt. Door nu uit te geven, houd je later meer over. Dat is slim om te overwegen. Het kan je helpen om juist op het moment dat je het vermogen wat harder nodig hebt ook wat meer achter de hand te hebben. Vooral de hypotheek aflossen is hier een populaire optie voor. Er zijn echter ook andere mogelijkheden.

Een schenking doen

Je hebt het vermogen zelf misschien niet nodig, maar dierbaren wel. In dat geval kan je de helpende hand bieden. Je kunt namelijk behoorlijk veel doen met schenkingen op een belastingvrije manier. Bedenk je eens wat het betekent als je je kinderen of kleinkinderen kunt helpen met het kopen van een huis of het voltooien van een studie met jouw geld. Daarmee geef je hen ook meer kansen in het leven. Terwijl jij geen belasting hoeft te betalen over het geld. Dat betekent dus dat het in meerdere opzichten zorgt voor voordelen.

Kiezen voor iets nieuws

Het is ook mogelijk om te kiezen voor iets geheel nieuws. Zo is er tegenwoordig veel te doen om cryptomunten. Daar is veel geld in te verdienen wanneer je de juiste keuzes maakt. Er is een flinke markt in ontstaan. Ook is er door nieuwe technieken een mogelijkheid gekomen om digitale producten te bezitten. Zo is onlangs de eerste tweet ooit verkocht. Dit kan dus ook interessant zijn om te volgen als je een alternatief voor sparen zoekt.

De juiste bank vinden

Het is nog altijd zo dat je op bepaalde plekken wel iets kunt hebben aan sparen. Dan is het wel belangrijk dat je weet waar je moet zijn. Alle reden om dus de tijd te nemen en op zoek te gaan naar de juiste bank. Die paar procenten kunnen nog altijd een heel groot verschil maken. Let wel goed op als het om sparen in het buitenland gaat. Je bent minder beschermd.

Populair