dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Kinderen leren omgaan met digitaal geld, hoe doe je dat?

Je zult het vast wel herkennen, alles gaat tegenwoordig digitaal. Pinnen met je telefoon, betaalverzoekjes versturen, noem het maar op. Van jongs af aan komen kinderen eigenlijk al in aanmerking met de digitale wereld. Hoe leer je kinderen hier nou mee om gaan? Lees hier hoe je je kinderen het beste kan leren omgaan met digitaal geld.

Samen een jongerenrekening openen

Een jongeren rekening openen, een van de dingen die meestal standaard worden gedaan. Neem je kinderen gewoon mee om te laten zien hoe het in zijn werking gaat. Samen kunnen jullie alle stappen doorlopen van het proces. Als hij of zij eenmaal oud genoeg is kan je kind natuurlijk ook online bankieren en heeft hij of zij inzicht in zijn ”online geld”.  Door direct te laten zien hoe je een rekening opent op een leuke manier is dit al een stap in inzicht in online geld.

Online spaarpot voor al je geld

Het hangt natuurlijk een beetje van de leeftijd af, maar ieder kind krijgt wel eens zakgeld of geld voor de verjaardag. Laat dit storten en laat je kind zo zien dat het geld nu online staat. Het is misschien lastig voor een kind om dat te begrijpen, maar neem je kind mee naar de bank en laat zien hoe het in zijn werking gaat. Neem ze dus mee in het proces en laat ze zien dat ze een online spaarpotje hebben.

Samen pinnen in de winkel

Kinderen vinden het helemaal geweldig, pinnen voor papa of mama in de winkel. Ook dit is een stap om je kind te laten omgaan met geld. Zo hebben ze al een idee dat je kunt betalen met een pasje en kun je ze vertellen wat er dan precies gebeurt met je geld. Zelf zullen ze hier natuurlijk ook al gauw mee te maken hebben.

Waarde van je geld omzetten

Het is natuurlijk lastig uitleggen wat nou de waarde is van geld, zelf voor ”volwassene” is dit soms lastig. Bitcoin kopen is natuurlijk ook een vorm van digitaal geld, dit wordt ook wel cryptocurrency genoemd. Online kun je namelijk de bitcoin koers in de gaten houden en zo kun je zien wat de waarde is van je geld. Dit is waarschijnlijk nog een stapje te ver voor kinderen, maar laat ze als ze oud genoeg zijn eens meekijken. Zo raken ze bekend met verschillende vormen van digitaal geld.

Populair