dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Kinderkamer schilderen? Lees dan eerst deze tips

Een kinderkamer of babykamer schilderen is helemaal niet lastig. Je kunt deze klus daarom prima zelf doen. Toch zijn er een aantal punten die extra aandacht nodig hebben. In het onderstaande artikel lees je 5 handige tips om veilig en goed voorbereid aan de slag te gaan.

Tip 1. Kies een geschikte kleur

Het begint natuurlijk met het uitzoeken van een mooie kleur. Het is goed om weten dat kleuren invloed kunnen hebben op de gemoedstoestand van je kind. Fel geel is bijvoorbeeld heel vrolijk en energiek, maar kan ook een gevoel van onrust creëren. Dat is wellicht niet zo handig in de slaapkamer. Het is beter om zachte of rustige tinten te gebruiken. Wil je toch een opvallend kleurtje toevoegen? Schilder dan slechts één muur in deze kleur en houd de rest ingetogen.

Tip 2. Regel oppas voor je kindje

Plan van tevoren op welke dag je de kinderkamer gaat schilderen. Het is vaak handig om een oppas voor je kind te regelen. Dan kun je rustig aan het werk en krijgt de verf voldoende tijd om te drogen. Je kunt ook een gezellig logeerpartijtje in de woonkamer organiseren. Op deze manier hoeft je kind niet diezelfde avond nog in de geschilderde kamer te slapen. Wil je een babykamer schilderen? Doe dit dan uiterlijk drie maanden voor de geboorte/uitgerekende datum. Zo ben je verzekerd dat er geen verflucht of mogelijk gevaarlijke stoffen meer in de kamer hangen.

Tip 3. Gebruik watergedragen verf

Het is belangrijk om binnen gebruik te maken van een watergedragen verf in plaats van verf op terpentinebasis. Watergedragen verf bevat minder schadelijke stoffen en is dus veiliger in gebruik. De Sigma S2U Nova Satin lakverf is gebruiksvriendelijk en reukarm. Deze watergedragen verfsoort heeft een zijdeglans afwerking, is slijtvast en huidvetbestendig. Je bent dus verzekerd van een langdurig mooi resultaat.

Tip 4. Werk met het juiste gereedschap

Voor het beste resultaat gebruik je speciale kwasten en rollers die geschikt zijn voor watergedragen verf. Dit gereedschap kan een groot verschil maken. Kies daarnaast een primer die aansluit op de binnenlak of –verf die je gebruikt.

Tip 5. Zorg voor goede ventilatie

Zeker in een babykamer of kinderkamer is het essentieel om te zorgen voor goede ventilatie. Laat de ruimte bij voorkeur minimaal 24 uur goed doorluchten (daarom is die oppas zo handig). Zelfs als de verflucht is verdwenen, kunnen er nog vluchtige organische stoffen in de kamer blijven hangen. Ben je zelf zwanger? Laat de verfklus dan liever over aan iemand anders.

Populair