dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Koken op inductie: 4x tips

Bijna elk huishouden heeft er tegenwoordig wel een: een inductiekookplaat. Ideaal om al je favoriete gerechten op te koken. Maar hoe kun je je gerechten optimaal koken en bakken op een inductiekookplaat? Hieronder vind je een aantal tips die jij kunt gebruiken om het koken en bakken op een inductiekookplaat een stuk makkelijker te maken!

Koop een geschikte pan

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je een goede pan aanschaft die geschikt is voor de inductiekookplaat. Tegenwoordig zijn de meeste pannen geschikt voor een inductiekookplaat. Toch bestaan er nog steeds een aantal die hier niet geschikt voor zijn. Daarom is het belangrijk om altijd goed te bekijken of een pan geschikt is voor een inductiekookplaat. Een pan die je kunt gebruiken voor een inductiekookplaat, heeft een magnetische bodem. De magnetische bodem kan contact maken met de kookplaat en zo verwarmd worden. Als je een gebruikte pan hebt, is het belangrijk om er op te letten of de bodem niet vervormd is. Als de bodem niet recht is, kan de warmte zich niet goed verdelen en kun je de pan niet gebruiken op een inductiekookplaat. Pannen die aan beide criteria voldoen zijn de beste pannen voor inductie.

Zo kook je aardappels op inductie

Veel mensen die net een nieuwe inductiekookplaat hebben vragen zich af hoe je nou precies aardappels moet koken op zo’n inductieplaat. De meeste inductiekookplaten zijn voorzien van 10 verschillende warmte niveaus. Als je aardappels gaat koken kun je dit niveau het beste eerst op 6 zetten. Wanneer het water aan het koken is, is het verstandig om de stand op ongeveer 3 of 4 te houden. De aardappels kook je gedurende 15 tot 20 minuten lang. Er bestaan twee verschillende soorten aardappels, vastkokende en kruimige. De vastkokende aardappels kook je ongeveer 20 minuten en de kruimig ongeveer 5 minuten minder lang. Je merkt het al, aardappels koken op inductie is erg makkelijk en zo gedaan!

Vlees sudderen op inductie

Er zijn veel lekkere gerechten te verzinnen waarbij je vlees moet laten sudderen. Veel mensen vragen zich af of dit mogelijk is op een inductiekookplaat. Het antwoord is natuurlijk: ja! Om vlees een aantal uren te laten sudderen is het verstandig om de kookplaat in te stellen op stand 2 of 3. Plaats een deksel op de pan en laat het vlees een aantal urenlang sudderen. Het resultaat is heerlijk zacht gegaard vlees!

Inductiekookplaat schoonmaken

Een van de grote voordelen aan het gebruiken van een inductiekookplaat, is dat een inductiekookplaat makkelijk schoon te maken is. Neem bijvoorbeeld de beste inductiekookplaat van 60cm, die erg compact is en daardoor nog makkelijker te onderhouden is. Een inductiekookplaat kun je het beste schoonmaken met warm water en een microvezeldoekje. Wacht na het koken een tijdje, zodat de kookplaat niet meer zo heet is. Stel dat je tijdens het koken veel hebt geknoeid, is het handig om zo snel mogelijk de etensresten van de kookplaat af te halen. Schoonmaakmiddel gebruiken hoeft niet per se, maar als je dit toch wilt gebruiken kun je het beste een klein beetje afwasmiddel gebruiken. Zo krijg je de kookplaat nog sneller blinkend schoon!

Met deze tips moet het je vast lukken om de lekkerste gerechten te koken op je nieuwe inductiekookplaat!

Populair