dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Kosten besparen in je huishouden: handige tips en tricks

Het is natuurlijk altijd mooi meegenomen om kosten te besparen in je huishouden! En het goede nieuws is: dit kun je op veel manieren realiseren. Van besparen op kleine tot juist grote bedragen: alle beetjes tellen mee. Zeker als je het slim aanpakt. Lees verder voor onze tips!

Woning isoleren

Als je woning slecht is geïsoleerd, gaat er veel warmte verloren en moet je veel meer energie verbruiken om het warm te houden. Goede isolatie is belangrijk voor het milieu, maar heeft daarom ook zeker een voordeel voor de portemonnee. Met name als je in een wat oudere woning woont, is het moderniseren van de isolatie voordelig. Bodemisolatie in de kruipruimte van je huis helpt tegen een vochtige kruipruimte, warmteverlies en een laag energielabel. Andere manieren van je huis isoleren zijn onder andere vloer-, gevel- en dakisolatie. Als je dit grondig aanpakt, bespaar je op de langere termijn flinke kosten!

Woning slim verwarmen

Als je de verwarming standaard een halve graad of een graad lager zet, daalt je energieverbruik, terwijl je er zelf waarschijnlijk nauwelijks last van hebt! En als je een huis hebt met meerdere verdiepingen, is het slim om op de slaapkamers de verwarming uit of lager te draaien. Daar hoeft het eigenlijk helemaal niet zo warm te zijn als in de woonkamer.

Energiezuinige apparaten in huis

Een andere manier om energiekosten te besparen is door energiezuinige apparaten in huis te plaatsen. Zeker als je bepaalde apparaten al tientallen jaren in gebruik hebt, is het slim om daar eens naar te kijken. Dan hebben we het met name over de apparaten die veel verbruiken, zoals de wasmachine, koelkast en vaatwasser. Met een energiezuinig exemplaar ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Loop abonnementen na

We hebben vaak verschillende abonnementen voor ons huishouden. Een internetabonnement, Netflix, Spotify, energiemaatschappij, telefoonprovider: zomaar een aantal voorbeelden. Het is verstandig om deze van tijd tot tijd eens na te lopen. Maak je nog overal gebruik van? Zijn er goedkopere alternatieven? Het kost je misschien wat tijd en uitzoekwerk, maar heeft zeker voordelen voor je financiën! Je kunt ditzelfde voor de verzekeringen doen.

Vollere wastrommels draaien

Zeker als je een groot gezin hebt, staat de wasmachine vaak aan. Die machine verbruikt veel water en stroom: dat kan echt voor een flinke kostenpost zorgen. Daarom is het raadzaam om bewuster met het wassen om te gaan. Was bijvoorbeeld liever op een lagere temperatuur om kosten te besparen. En stop de wastrommel voller! Door geen halve wasjes meer te draaien, ben je hier veel minder aan kwijt.

Slim boodschappen doen

Ten slotte kun je kosten besparen door slim boodschappen te doen. Ga bijvoorbeeld liever niet dagelijks naar de supermarkt toe: dat vergroot de kans dat je regelmatig nog even gauw iets lekkers in je kar gooit, wat vaak een relatief hoge prijs heeft. Maak liever een eetplan en haal hiervoor weekboodschappen. Let ook zeker op aanbiedingen, zoals 2+1 acties! Daar kun je slim gebruik van maken voor kosten besparen in je huishouden.

Populair