zaterdag, juni 15, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Maak je badkamer compleet met duurzame LED spotjes

De badkamer is een belangrijke ruimte in je woning. Daarom is het essentieel om de juiste verlichting toe te voegen. Dit zorgt voor goed zicht en voor een aangename sfeer. LED spots zijn bijvoorbeeld een hele goede optie. Deze spotjes zijn duurzaam en stijlvol tegelijkertijd. Wanneer je zelf LED spotjes voor de badkamer wil aanschaffen, is het goed om de onderstaande punten in gedachten te houden.

Minimale IP-waarde in de badkamer

Als het om badkamerverlichting gaat, speelt de IP-waarde een belangrijke rol. Deze waarde geeft aan in hoeverre de lampen bestand zijn tegen stof en vocht. In de badkamer wordt verlichting met een minimale IP-waarde van 44 aanbevolen. IP44 is spatwaterdicht en veilig te gebruiken in de vochtige ruimte. Verlichting die vlakbij een waterbron wordt geplaatst (bijvoorbeeld direct boven het bad of bij de douche), moet IP65 hebben. LED spots met IP65 zijn namelijk spatwater- én spuitwaterdicht.

Inbouwspots en opbouwspots

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van LED spots. Over het algemeen zijn inbouwspots de populairste keuze. Deze lichtbronnen worden mooi weggewerkt in het plafond en dragen bij aan een moderne uitstraling. Toch is het interessant om ook eens te kijken naar de mogelijkheden van opbouwspots. Dit zorgt weer voor een totaal andere look in de badkamer.

Verdeling van de LED spots

Denk goed na over de plaatsing en verdeling van de spotjes in de badkamer. Wanneer je te weinig lampen plaatst, ontstaat er veel schaduw en wordt de ruimte niet gelijkmatig belicht. Maar te veel spots naast elkaar geeft vaak ook niet het gewenste effect. Maak daarom eerst een lichtplan om goed in te schatten hoeveel badkamerspots je nodig hebt.

Lichtkleur en intensiteit

Nog veel mensen denken dat LED verlichting erg fel en koel van kleur is. Toch zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor LED lampen met een warme lichtkleur. Zo maak je de badkamer erg sfeervol en gezellig. Ook zijn er dimbare LED spots verkrijgbaar. Met een dimmer kun je de intensiteit van het licht eenvoudig aanpassen. Je kunt dus afwisselen tussen functioneel licht en zacht sfeerlicht. Super handig!

Kwaliteit en levensduur van de spots

Investeer in LED spots van hoogwaardige kwaliteit. Op deze manier geniet je van verlichting met een lange levensduur en ben je extra duurzaam bezig. LED verlichting is van zichzelf al erg duurzaam vanwege de energiezuinige eigenschappen. Je kunt geld besparen op je energierekening en bijdragen aan een beter milieu.

Maak jij al gebruik van LED spots in de badkamer?

Populair