dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Met een opgeruimde garage begin je het jaar goed

Waar je de garage ook voor gebruikt – voordat je het weet is het één grote rommel. Begin dit nieuwe jaar goed door het eens flink op te ruimen. Dit gaat je zeker lukken aan de hand van de onderstaande tips. Wanneer de garage weer netjes en overzichtelijk is, kun je alle spullen veel sneller terugvinden. Dit scheelt tijd en een hoop frustratie.

Sorteer en selecteer

Om overzicht te creëren, sorteer je alle spullen op categorie. Leg al het gereedschap bij elkaar, verzamel de sportspullen en maak een hoekje voor huishoudelijke producten. Je hoeft het niet direct op de juiste plek te leggen. Het is eerst belangrijk om een beeld te krijgen van de inhoud van jouw garage. Vergeet niet om tijdens het sorteren eventueel kapotte spullen weg te doen. Maak ook een aparte stapel voor items die je wilt verkopen/weggeven.

Koop grote stellingkasten

Stellingkasten en opbergrekken mogen niet ontbreken in de garage. Door het compacte design en de vele legplanken kun je er veel spullen op kwijt. Kies voor een stevige kast die wel tegen een stootje kan. Plaats er meerdere naast elkaar om een mooie opbergwand te creëren.

Berg spullen op in boxen

Leg al jouw spullen niet los in een opbergrek, maar maak gebruik van opbergdozen en boxen. Doorzichtige boxen zijn de beste aankoop. Zo kun je in één oogopslag zien wat de inhoud is. Als je de smaak helemaal te pakken hebt, kun je zelfs nog labels op de boxen plakken.

Gebruik lades voor kleine spullen

Kleine spullen berg je het beste op in een ladekastje van doorzichtig plastic. Een andere optie is om stapelbare bakjes met een verlaging aan de zijkant te kopen. Deze kun je boven op elkaar zetten zonder dat je zicht op de inhoud verliest. Het is erg handig voor schroeven, tie wraps en rollen tape.

Hang gereedschap aan de muur

Gereedschap kun je netjes aan de muur hangen. Gebruik hiervoor een gereedschapswand (ook wel gaatjesbord of pegboard genoemd). Je bepaalt zelf de ideale indeling en kunt handige extra’s toevoegen.

Maak gebruik van het plafond

Vergeet niet om slim gebruik te maken van het plafond van de garage. Let wel op: dit kan natuurlijk niet als de garagedeur langs het plafond schuift bij openen. Bij een roldeur blijft het plafond vrij en kun je er een handig opbergsysteem op monteren. Met een paar stevige haken kom je ook al een heel eind. Hang er bijvoorbeeld fietsen of sportspullen aan.

Populair