Heb jij een nieuwe weegschaal nodig? Misschien werkt jouw oude personenweegschaal niet goed meer, of wil je gewoon graag een andere hebben. Een nieuwe personenweegschaal kopen lijkt misschien heel simpel, maar als je voor een goede personenweegschaal wilt gaan zijn er nog wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. De beste tips voor het aanschaffen van een nieuwe personenweegschaal? Wij zetten ze op een rij!

Gewichtsaanduiding

Waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe personenweegschaal, is de gewichtsaanduiding. Hiermee wordt bedoeld hoe nauwkeurig de personenweegschaal het gewicht weergeeft. Bij sommige weegschalen wordt het gewicht namelijk afgerond op bijvoorbeeld 100 gram, maar er zijn ook personenweegschalen die dit nog nauwkeuriger kunnen weergeven. Het is dus aan jou de keuze hoe nauwkeurig je jouw gewicht wilt meten.

Maximaal weegvermogen


Tegenwoordig zijn de meeste personenweegschalen in staat om moeiteloos een gewicht van 150 kg aan te kunnen. Zou je graag een personenweegschaal willen hebben die meer dan 150 kg kan wegen? Dan is het belangrijk dat je bij de aanschaf van een nieuwe personenweegschaal kijkt naar het maximale weegvermogen. Zorg dat je dit goed uitzoekt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Lichaamsanalyse

Als je kiest voor een digitale personenweegschaal, heb je tegenwoordig veel mogelijkheden voor je lichaamsanalyse. Sommige weegschalen hebben namelijk handige extra functies. Het kan dus geen kwaad om hier ook naar te kijken als je van plan bent om een nieuwe personenweegschaal aan te schaffen. Aan welke functies je kunt denken? Denk bijvoorbeeld de mogelijkheid om je vetpercentage, spiermassa, watermassa en BMI te meten. Als je dit interessant vindt, kan het dus een aanrader zijn om op zoek te gaan naar een personenweegschaal die een of meerdere van deze extra functies biedt. Benieuwd naar waar je kunt kijken voor een goede personenweegschaal? Kijk eens bij Weegschaal.be.

Geheugenfunctie

Waar je ook naar zou kunnen kijken bij de aanschaf van een nieuwe personenweegschaal, is of deze personenweegschaal beschikt over een geheugenfunctie. Dit is een functie die handig kan zijn als je de weegschaal van plan bent te delen met anderen. Een geheugenfunctie kan er namelijk voor zorgen dat iedereen zijn/haar eigen gewicht kan opslaan. Je kunt op deze manier heel makkelijk jouw eigen gewicht bijhouden.

Soort materiaal

Personenweegschalen zijn er in verschillende soorten materialen. Deze materialen hebben geen invloed op het meten van jouw gewicht, maar je kunt uiteraard wel een voorkeur hebben voor een bepaald materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen voor een personenweegschaal van kunststof, metaal, standaard glas of gehard glas. Als je een voorkeur hebt voor een bepaald materiaal, kun je hier uiteraard rekening mee houden als je een personenweegschaal gaat aanschaffen.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe personenweegschaal, wil je natuurlijk wel dat deze weegschaal goed en lang meegaat. Daarom is het wel belangrijk dat je de goede keuze maakt, zodat jij over de beste personenweegschaal voor jezelf beschikt. Lees jezelf goed in over verschillende personenweegschalen en vergelijk deze met elkaar. Op basis daarvan kun je dan een weloverwogen keuze maken.

Deel: ' Nieuwe personenweegschaal aanschaffen? 5 tips '
Lees ook