Zie jij jezelf al op een terrasje zitten in Rome, wandelen door de Dolomieten of foto’s maken van liefelijke dorpjes in Toscane? Groot gelijk! Dat zou deze zomer namelijk best wel eens werkelijkheid kunnen worden. Maar voordat het zover is, kun je beter alvast een aantal dingen regelen voor je reis. Alles ziet er immers nét iets anders uit dan andere jaren. Om je een beetje op weg te helpen hebben we de belangrijkste punten voor je opgeschreven. Zo bereid jij je voor op een heerlijke vakantie naar Italië:

Kies je bestemming bewust

Waar je normaal gesproken niet eens na hoefde te denken over mogelijke risico’s voor bepaalde gebieden, maakt de corona crisis dit bijna verplicht. Lees je goed in over de besmettingsaantallen per streek, voordat je iets vastlegt. Wil je bijvoorbeeld dolgraag op vakantie naar Verona? Bepaal dan eerst of dit een verstandige keus is of niet.

Zijn er relatief weinig besmettingen in deze prachtige stad? Dan is het geen probleem om hier te verblijven. Maar andersom geldt hetzelfde. En zo ook voor andere bestemmingen in Italië. Hoe veiliger een streek of stad immers is; hoe fijner en relaxter jij je welverdiende vakantie kunt vieren. Je kunt de cijfers van de corona aantallen in Italië onder andere bekijken via deze website.

Verdiep je in de maatregelen

Heb je een Italiaanse bestemming gekozen? Dan is het tijd om je te gaan inlezen in de maatregelen die gelden in dit gebied. Alle Italiaanse provincies hebben namelijk andere regels (hoewel de meeste overeenkomen), wat betreft de coronacrisis. En als jij precies weet wat er van jou als toerist verwacht wordt, maak je het jezelf én de Italiaanse bevolking een stuk gemakkelijker…

Lees ook: dit zijn de 5 populairste vakantiebestemmingen voor na de coronacrisis.

Boek een “veilige” accommodatie


Naast bovenstaande punten, zijn er meer dingen die je kunt doen om je vakantie in Italië zo onbezorgd mogelijk te maken. Probeer drukke hotels en toeristische oorden zoveel mogelijk te vermijden. Overnacht liever in appartementen of vakantiehuizen, waarbij je niemand anders hoeft tegen te komen.

Daarnaast doe je er goed aan om een rustige locatie uit te kiezen. Bijvoorbeeld een uitgestrekt natuurgebied in de Italiaanse Alpen, de Dolomieten of de Anzasca vallei. Of wat dacht je van afgelegen pittoreske dorpjes in Puglia of Napels?

Plan vooruit


Nu je bijna alles geregeld hebt, kun je vast beginnen met plannen. Normaal gesproken zou je dit misschien niet doen. Maar op dit moment is het handig om je vakantie wat meer voorspelbaar te maken. Als je weet welke activiteiten je zoal wilt ondernemen en welke plekken je gaat bezoeken, kun je vast bekijken of deze plannen überhaupt mogelijk zijn.

Veel tours en excursies zullen waarschijnlijk minder mensen toelaten of gaan helemaal niet door. Daarnaast kunnen de regels in verschillende gebieden van elkaar verschillen. Je kunt niet voorbereid genoeg zijn!

Misschien komt dit alles op je over als een hoop gedoe. En toegegeven; het zal inderdaad allemaal wat anders verlopen dan je gewend bent. Maar als je zorgt dat je alles op en top geregeld hebt, zul je zien dat alles soepeltjes verloopt. En het goede nieuws is; Italië wacht op je!

Deel: ' Op vakantie naar Italië deze zomer; zo bereid je je voor '
Lees ook