Natuurlijke materialen brengen sfeer in het interieur. Zo ook riet, rotan en bamboe. Het past perfect bij een landelijke of botanische woonstijl. Maar zelfs in een Scandinavisch of modern interieur zouden deze materialen niet misstaan. Het is leuk om ermee te experimenten, te mixen en te combineren. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van meubels en accessoires van deze natuurlijke materialen.

Het verschil tussen riet, rotan en bamboe

Voordat we verder gaan naar de voorbeelden en ideeën, willen we het verschil tussen de materialen bespreken. Hier ontstaat namelijk nog vaak verwarring over. Riet is een vrij slap materiaal afkomstig van een waterplant. Je kunt het gebruiken voor decoratie, maar niet om zitmeubels mee te maken. Rotan is daarentegen een stuk steviger. Het materiaal is massief en licht flexibel. Hierdoor is het erg geschikt voor meubels en stevige manden. Bamboe is een sterk, flexibel en lichtgewicht materiaal dat hol is van binnen. Het is zowel geschikt voor accessoires als voor meubelstukken. Neem vooral eens een kijkje op Sweetlivingshop.nl voor een ruim aanbod aan producten van deze natuurlijke materialen. Ook de hieronder genoemde voorbeelden zijn verkrijgbaar bij deze webwinkel.

Rotan of rieten opbergmanden

Je kunt nooit genoeg opbergmanden in huis hebben. Het is de ideale manier om meer opbergruimte te creëren en tegelijkertijd je huis te decoreren. Gebruik rotan of rieten manden voor speelgoed, boeken, rondslingerende kabels, in de voorraadkast of zelfs als originele bloempot. Je kunt er alle kanten mee op!

Stoel van rotan

Ben je op zoek naar een blikvanger met een botanische uitstraling? Zet dan een rotan stoel in de zithoek. Leg er een kussentje in voor extra comfort of kleed het in de winter aan met een nep schapenvachtje. Er zijn hele robuuste loungestoelen verkrijgbaar, maar ook moderne rotan kuipstoelen en hangstoelen.

Lampenkap van bamboe

Geef de eetkamer een nieuwe look door een hanglamp van bamboe boven de tafel te hangen. Of fleur het dressoir op met een kleine bamboe tafellamp. Dit ziet er nog sfeervoller uit als je het combineert met een groene kamerplant in een mooie pot.

Rieten paraplumand

Een paraplumand van riet geeft de gang of hal meteen een landelijke uitstraling. Of je nou kiest voor een mand van vergrijsd riet of voor stoer zwart – het is zeker een goede binnenkomer. Een variant met waterdichte binnenkant is natuurlijk ook prima te gebruiken als bloempot. Ook mooi: zet er een aantal hoge pampas pluimen in ter decoratie!

Deel: ' Riet, rotan en bamboe verwerken in het interieur '




Lees ook