dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Sportief en toch modieus, kan dat?

Dat succesvolle, rijke sporters er modieus bij kunnen lopen in hun vrije tijd is niets nieuws. Zij hebben daar natuurlijk geld zat voor. Maar hoe zit het met de gewone sterveling die sportief ingesteld en zich ook sportief wil kleden, maar tegelijkertijd ook modieus voor de dag wil komen? Verschillende hippe kledingmerken spelen momenteel in op die markt met kleding die comfortabel zit, waar je prettig in kunt bewegen en die ook nog eens een moderne uitstraling geven waar je ook gewoon mee over straat kan. We bespreken er een paar.

Black Bananas

Black Bananas begon als een merk voor t-shirts en werd razendsnel populair. Het merk met de nu al iconische aap als logo is nog Nederlands ook! Daarom wordt de kleding van Black Bananas ook veel gedragen door bekende Nederlanders als Ben Saunders, Jörgen Raymann en Kim Feenstra. De collectie van Black Bananas is een geslaagde combinatie van modieuze high-end kleding en streetwear. Het merk brengt geen collecties uit, maar brengt in plaats daarvan iedere maand nieuwe items op de markt. Naast mooie shirts maakt Black Banans ook gave jackets, caps en joggers. De items van het merk zijn te verkrijgen in felle kleuren zoals geel, roze, lichtblauw. Maar er zijn zeker ook producten in kleuren die wat strakker en chiquer zijn, zoals zwart, donkergroen, donkerblauw, grijs of wit.

Malelions

De kleding van het eveneens Nederlandse merk Malelions is ontworpen voor ‘jonge, uitdagende mannen die een stoere uitstraling willen hebben’, zo zegt het bedrijf zelf. Ze maken onder andere hoodies, shorts en petten die veelal in bijpassende setjes te verzamelen zijn. Daarnaast zijn er trainingspakken met een strakke, afgeklede uitstraling. Dat laatste bereikt het merk vooral door haar kledingartikelen relatief sober te houden. Wanneer de ontwerpen wat drukker zijn, is dat enkel door de nadrukkelijke aanwezigheid van het logo van Malelions. Malelions heeft ook een lijn voor kinderen: Malelions Kids.

Off The Pitch

Je gelooft het niet, maar ook het razend populaire kledingmerk Off The Pitch is Nederlands. Zoals de naam al suggereert, maakt met kleding voor buiten het sportveld. Streetwear dus, aangevuld met mooie accessoires. Profvoetballers, zoals bijvoorbeeld Hakim Ziyech en Tonny Vilhena, zijn dol op de producten van het merk. Maar het zijn niet enkel Nederlandse spelers. Ook Dani Alves werd gespot in een t-shirt van Off The Pitch. Ook de streetwear van Off The Pitch is tamelijk sober en neutraal van toon, hoewel het wel mogelijk is om kleding te kopen met in grote, sierlijke letters ‘Off.’ op de rug. Het merk biedt ook bijpassende schoenen aan.

Genoeg opties dus voor het verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerst dit jaar. Hippe streetwear is immers niet per se goedkoop. Maar dan heb je ook wel iets waarmee je er oprecht sportief én modieus bijloopt.

Populair