zaterdag, juli 20, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Start je 2023 schoon: 5 tips voor een opgeruimd huis

Een nieuw jaar start je natuurlijk met een schoon huis. Het huis schoonmaken is een klus waar geen zin in hebben, maar door het huis op te ruimen oogt het geheel al vele malen schoner. Er zijn talloze tips die wij kunnen geven om je huis netjes opgeruimd te houden. Lees verder om te weten welke tips dat allemaal zijn.

Tip 1: Manden en bakken voor minder rommel

Plaats manden en bakken in de woonkamer voor praktische opbergruimtes waardoor je minder rommel hebt in huis. Ook speelgoedboxen zijn geweldig als je kinderen thuis hebt die speelgoed laten rondslingeren door de woonkamer. Je kunt je spullen daarnaast netjes sorteren met manden en bakken en hier komt nog bij dat je voor manden en bakken kunt kiezen in kleuren die passen bij de rest van je interieurstijl. Het is ook verstandig om een prullenbak te plaatsen in de keuken. Ook zo zorg je voor minder rommel in huis. Op Besteprullenbak.nl vind je de beste prullenbakken van 2023.

Tip 2: Slimme opbergruimtes

Elk huis heeft ongebruikte opbergmogelijkheden die op een optimale manier gebruikt kan worden. Denk zo aan de ruimte onder je bed. Hier kun je speciale lades plaatsen voor meer opbergplek. Je kunt ook denken aan de ruimte onder de trap. Daar kun je meestal ook veel spullen kwijt. Ook de kruipruimte is een opbergmogelijkheid in huis waarbij je spullen buiten het zicht kunt opbergen voor een huis dat er schoner uitziet.

Tip 3: Maak je bed op

Eén van de belangrijkste onderdelen van opruimen is het opmaken van je bed en het luchten van de slaapkamer. Ben je net opgestaan? Laat het bed dan onopgemaakt liggen, maar lucht de slaapkamer eerst. Je kunt ook het beddengoed bij het raam laten luchten. Maak het bed voordat je uit huis gaat op. Dit geldt ook voor alle andere bedden in je huishouden. Belangrijk is om hier een standaard ochtendritueel van te maken zodat ook je slaapkamer er schoon uit blijft zien.

Tip 4: Elk half jaar minimaliseren

Probeer elke 6 maanden je spullen thuis te minimaliseren. Denk zo aan speelgoed, kleding, boeken en andere spullen die je niet langer of niet vaak gebruikt. De garage is zo’n plaats waar deze spullen ongemerkt terechtkomen. Kijk kritisch naar al je spullen en ga na wat je wel wilt houden en wat weg kan. Je kunt je gebruikte spullen altijd weggeven aan anderen die het hard nodig hebben. Spullen die je wilt blijven gebruiken kun je opbergen en in de toekomst opnieuw pakken voor gebruik.

Tip 5: Houd het aanrecht opgeruimd

Een netjes opgeruimd aanrecht is de basis van een schoon huis. Maak je gebruik van het aanrecht, laat deze dan zo schoon mogelijk achter. Plaats het liefst geen rommel op het aanrecht en maak het aanrecht van tijd tot tijd schoon met speciaal reinigingsmiddel voor een extra schone blik. Zorg er ook voor dat je de beste prullenbak koopt voor in de keuken. Dan kun je alle rommel van de keuken er zo in kiepen.

Populair