dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Stel je planten tentoon met een schitterende plantentafel

Heb jij mooie planten waar je trots op bent, dan verdienen ze een prominente plek in je woning of tuin. En met de perfecte plantentafel komen jouw bloemen, cactussen, kruiden of planten volledig tot hun recht.

Er zijn verschillende plantentafels voor verschillende situaties. Niet elke plantentafel is geschikt voor elke plek of elke plant. Daarom lees je hier meer over de keuzes die je hebt en waarop je moet letten als je een plantentafel gaat kopen.

Een plantentafel voor buiten

Heb je een stukje terras, balkon of tuin dat opgevrolijkt moet worden? Dan kan je dat doen met een plantentafel. De beste plantentafel voor buiten moet wel aan een aantal eisen voldoen. De belangrijkste daarvan is dat hij van weerbestendig materiaal gemaakt moet zijn. Het is niet de bedoeling dat metaal gaat roesten of dat hout gaat rotten. In de productspecificaties wordt vaak duidelijk gemaakt of de plantentafel voor buiten- of binnengebruik is bedoeld.

Tip: een stijlvolle oppottafel kan ook goed als plantentafel buiten fungeren. Er zijn hele mooie landelijke of juist moderne oppottafels die je tuin nieuw leven inblazen.

Een plantentafel voor in je kas

Heb je een kas en kweek je je eigen groenten, bloemen of kruiden? Dan kan een plantentafel daar ook goed van pas komen. Een plantentrap, bijvoorbeeld, is niet alleen mooi maar ook handig. Je hebt dan nog meer ruimte om je plantjes op te stellen, nadat je ze verpot hebt. Je kunt er je kweekbakken ook op kwijt. Kijk op Maarnatuurlijk.be voor alles over urban gardening.

Een plantentafel voor binnen

Kies je voor een plantentafel voor je binnenplanten, dan is stijl belangrijk. Uiteraard moet deze passen bij de stijl van je woning. Heb je een modern of industrieel interieur, dan past daar geen klassieke plantentafel bij.

Er worden schitterende design plantentafels verkocht die als een echte blikvanger in huis fungeren. Wil je dat je plant gezien wordt en de tafel niet, kies dan voor een verrijdbare onderzetter. Krukjes doen het ook altijd erg goed als plantentafels binnen.

Let hierop als je een plantentafel gaat kopen

Ben je er klaar voor en is het tijd dat jij je plantentafel gaat kopen? Dan let je op de onderstaande aandachtspunten:

·        Het draagvermogen: niet elke plantentafel kan een plant van 20 kilo dragen. Vooral als je deze nodig hebt voor een grote plant, moet de tafel sterk genoeg zijn. Vergeet niet dat meerdere planten samen ook zwaarder zijn.

·        De afmetingen: heb je een klein balkon, een kleine tuin of woning, dan mag de plantentafel niet te groot zijn. Er worden ook mooie ruimtebesparende plantentafels aangeboden, zoals en hoektafel of een plantentafel met meerdere niveaus.

·        De extra opties: wil je dat jouw plantentafel mobiel is? Kies dan voor een tafel met wieltjes. Heb je extra opslagruimte nodig? Dan is het handig als je tafel een plank heeft. Denk na over de extra opties die je nodig hebt, vooral als je een plantentafel zoekt die niet alleen mooi is.

Populair