zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Teveel stress? De volgende activiteiten maken je weer helemaal zen

We hebben er helaas allemaal wel eens last van; stress. Sommigen ervaren stress op hun werk, sommigen in hun privéleven. En soms loopt het zo erg op, dat we onze dagelijkse werkzaamheden niet meer goed kunnen uitvoeren. Om dit te voorkomen is het goed om regelmatig stoom af te blazen. En dit kan gelukkig op verschillende manieren.

Kun jij ook wel wat ontspanning gebruiken? Lees dan onderstaande activiteiten die je kunt ondernemen, om weer helemaal zen te worden:

Doe aan yoga of meditatie

Misschien klinkt het zweverig voor je en denk je dat het niets voor jou is. Maar het uitoefenen van yoga of meditatie zijn geweldige manieren om totaal te ontspannen. Bovendien zijn er verschillende vormen; je kunt bijvoorbeeld aan yin-yoga doen, waarbij je een paar minuten blijft zitten in dezelfde houding.

Maar ook bestaat er vinyasa-yoga, waarbij je tevens werkt aan je core, evenwicht of gewicht. Het fijne is bovendien dat yoga doen vanuit huis je alle flexibiliteit geeft die je nodig hebt. Probeer het zeker eens uit!

Wees creatief

Of je jezelf nu wel of niet als creatief beschouwd; creatieve activiteiten zijn goed voor hart en geest. Probeer er geen druk op te leggen. Je hoeft geen professional te zijn en er hoeft niet eens iets prachtigs uit voort te komen. Alleen al de bezigheid zal je goed doen, geloof ons! Schaf dus wat verfspullen aan en ga thuis aan de slag of boek een wekelijkse cursus. Zoals tekenen, mozaïeken, boetseren of potten bakken. Er zit altijd iets tussen dat bij je past.

Ga naar de wellness

Het helende effect van een bezoek aan de wellness is al jaren geleden bewezen. Ontspannen in de sauna, het bubbel- of stoombad en andere warmtebaden verlaagt als geen ander de stress. Het heeft namelijk een positief effect op de stofwisseling, bloedsomloop en natuurlijke weerstand. Neem dit dus zeker als excuus en ga regelmatig naar de sauna in Nederland, om volledig tot rust te komen.

Maak wandelingen in de natuur

Dat de natuur én bewegen een positief effect hebben op mensen, weet iedereen. Maar helaas is het voor velen nog niet vanzelfsprekend om er regelmatig op uit te trekken in de bossen, het strand of de heuvels. Misschien denk je hier geen tijd voor te hebben, ben je moe, heb je hoofdpijn of voel je je ziek. Toch raden we je aan om minstens een haf uur per dag te gaan wandelen in de natuur. Woon je midden in de stad? Maak dan een rondje door een rustige wijk of het park. Luister ondertussen naar rustgevende muziek of naar de geluiden om je heen.

Lees ook: 5 tips om meer tot rust te komen.

Sla aan het puzzelen

Puzzelen? Ja, puzzelen! Deze rustgevende activiteit is totaal niet meer ouderwets, stom of suf. Het is zelfs super effectief tegen stress, piekeren en slecht slapen. Bovendien is puzzelen voor volwassenen helemaal “in”.

Koop een puzzel van minstens 1000 stukjes van je favoriete stad, een rustgevend landschap of een andere afbeelding die je vrolijk maakt. Leg de puzzel uit op een grote tafel of op de grond, zodat je iedere dag een aantal stukjes kunt leggen. Je zult zien dat je tijdens het puzzelen nergens anders meer aan denkt!

Zoals je ziet zijn er genoeg dingen om te ondernemen als je stress wilt verminderen. Kies een activiteit die je het meest aanspreekt of voer ze allemaal uit. Baat het niet, dan schaadt het niet…

Populair