woensdag, juni 19, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Tijd voor een goed boek: 3 tips

Lezen is een geweldige manier om de wereld om je heen even helemaal te vergeten. Een goed boek neemt je mee naar fantastische landen, naar andere tijden en naar uitzonderlijke gebeurtenissen. Daarbij zijn er informatieve boeken waarmee je meer leert over onderwerpen zoals geschiedenis, beroemdheden of jezelf. Er zijn maar weinig onderwerpen waar geen boek over geschreven is, en in tegenstelling tot wat je vindt op het internet, is deze informatie nog wel te vertrouwen. Zoek jij een nieuw goed boek? Je vindt deze gemakkelijk met onze drie tips.

1.      Ga op onderzoek uit online

Het internet is een perfecte plek om te beginnen met je zoektocht. Websites zoals boeken top 10 geven je vast inspiratie voor nieuwe boeken om aan te schaffen. Naast de beste boeken vind je daar ook informatie over schrijvers, genres en de laatste bestsellers. Je krijgt verwijzingen naar auteurs of onderwerpen die voor jou interessant kunnen zijn en leest beoordelingen van andere lezers over wat zij van de boeken vonden.  Zo krijg je al een mooi overzicht van wat er is in de onderwerpen, schrijvers en genres die jou interesseren.

2.      Bezoek de bibliotheek of een boekwinkel

Door de komst van het internet, worden bibliotheken en boekwinkels op dit moment veel minder bezocht als vroeger. Maar als je een goed boek zoekt, zijn dat juist de plekken waar je moet zijn. Bibliothecarissen en boekhandel eigenaars zijn een bron van inspiratie als je op zoek bent naar een echt bijzonder boek. Vind je op het internet vooral globale en standaard informatie, bij bibliotheken en boekhandel raadpleeg je de specialisten. Zij kunnen je ongetwijfeld een aantal titels voorstellen die je anders nooit had gevonden. En bij veel boekhandels kun je ook genieten van een heerlijk kopje koffie terwijl je nadenkt over je aankoop.

3.      Vraag rond bij familie en vrienden

Als laatste zijn het de mensen in je eigen netwerk die je soms blij kunnen verrassen. Heb je vrienden met dezelfde interesses als jij, vraag hen dan eens naar een goed boek. Stel de vraag op je sociale media en je zult versteld staan van de antwoorden die je krijgt en de mogelijkheden die dat biedt. Zo vindt je gemakkelijk de beste horror boeken van dit moment, een goede biografie, het heerlijkste kookboek of een geweldige fantasy serie. Daarbij zullen de mensen die je liefhebt je altijd de waarheid vertellen en eerlijk zijn als ze een bestseller of ander hooggeprezen boek eigenlijk tegen vonden vallen.

De wildcard: probeer een minibieb

De bovenstaande drie tips helpen je vast bij het vinden van een fantastisch volgend boek om te lezen. Maar we willen dit artikel niet afsluiten zonder je een wildcard aan te bieden. Waarom ga je niet naar een van de vele minibibliotheken die je overal langs de weg ziet staan en kies je daar een boek uit? Deze zijn gratis en brengen je in contact met onderwerpen, schrijvers en genres die je anders zo voorbij was gelopen. En valt het tegen, dan zet je het boek gemakkelijk bij een andere minibieb terug, klaar voor de volgende lezer.

Populair