Een eettafel kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Een eettafel moet gewoon jaren mee gaan en daarom is het belangrijk dat je met enkele dingen rekening houdt. Denk hierbij aan de grootte van de eettafel. Die grootte is afhankelijk van bepaalde factoren zoals de ruimte waarin de eettafel komt te staan. Als je gaat opmeten hoe groot de eettafel kan zijn, meet dan niet alleen de lengte, breedte en hoogte op, maar ook de ruimte die de stoelen nodig hebben om achteruit te kunnen schuiven. Als mensen aan de tafel zitten is het fijn dat je ook nog ruimte over hebt om rondom de tafel te kunnen lopen. Bepaal eerst hoeveel zitplaatsen je dagelijks minimaal nodig hebt om met je gezin aan tafel te kunnen eten. Wil je daarnaast de tafel uit kunnen breiden met extra zitplaatsen?

Welk type eettafel past bij je interieur:

Het type eettafel is natuurlijk ook belangrijk. Wil je een ronde, ovale, rechthoekige of vierkante eettafel. Op dit moment zijn rechthoekige eettafels het meest populair. Een ronde eettafel is wel praktischer in een kleinere ruimte en een ovale tafel is handig bij een langere smalle ruimte. De hoogte van een eettafel is tussen de 76 en 79 centimeter. Kijk wat het beste bij je past. Er zijn tafels met 4 poten of een kruispoot. Een tafel met 4 poten heeft de meeste beenruimte, maar ontvang je veel visite dan is een kolompoot ideaal. Wanneer er vaker visite komt is een uitschuiftafel of een tafel met een aanzetblad ook een uitkomst. Eettafels zijn er in veel materiaalsoorten en kleuren. Dus kijk welk materiaal en kleur je voorkeur heeft. Heb je al eettafel stoelen? Dan is het belangrijk dat deze qua uiterlijk bij de tafel passen maar ook qua hoogte. Een te hoge tafel met een te lage stoel zit absoluut niet lekker, ook het omgekeerde is niet prettig.

Wat zijn de meest populaire eettafels van dit moment?

Op dit moment zijn industriële (eet) tafels populair, met name omdat ze aan elk interieur een moderne uitstraling geven. Industriële tafels hebben bij Mr Tafel een tafelblad gemaakt van eikenhout dat afkomstig is uit Europa. Eikenhout is hard en sterk waardoor er geen krassen of deuken in ontstaan. Je kunt dan ook kiezen uit diverse tafelbladen die je kunt combineren met elk onderstel dat je leuk vindt. Wat dacht je van een boomstamtafel of een visgraattafel? Dat zijn eettafelbladen die je niet overal ziet. Bepaal zelf hoe je eettafel eruit kom te zien zodat deze ook precies bij je interieur past. Wanneer je zelf een eettafel samenstelt met een uniek tafelblad voorzien van die poot of poten die je mooi vindt dan heb je ook een exclusieve en unieke eettafel.

Deel: ' Toe aan een nieuwe eettafel? Dit zijn de populairste opties '
Lees ook