dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Trendy raambekleding: shutters

Door de coronacrisis hebben de meeste mensen dit jaar veel meer tijd thuis doorgebracht dan gewoonlijk. Horecagelegenheden en bepaalde winkels waren bijvoorbeeld gesloten, en uitstapjes en vakanties waren niet meer mogelijk. Door de gebondenheid aan huis zijn mensen veel meer aandacht gaan besteden aan hun interieur. Een goed voorbeeld hiervan vormt de populariteit van shutters. Deze houten raambekleding kwam eerder in Nederland nog niet veel voor maar wordt steeds vaker gekozen, zeker dit jaar. Ben jij nog niet zo bekend met shutters? Hieronder lees je meer over de voordelen, en vind je handige tips voor het kiezen ervan.

Shutters vergroten de privacy in je woning

Je creëert met shutters meer privacy doordat je inkijk in je woning voorkomt. Om van je woning echt een thuis te maken is het belangrijk dat je je er op je gemak voelt en kunt relaxen. Shutters voorkomen inkijk, zonder dat je het gelijk helemaal verduistert.

Geluiddempende functie

Nu steeds meer mensen dicht op elkaar wonen, wordt de kans op hinderlijke buitengeluiden steeds groter. Shutters vormen een stijlvolle manier om deze geluiden te dempen.

Isolerende functie

Shutters helpen de temperatuur in je woning beter te controleren. In de zomer voorkom je dat het binnen erg warm wordt. In de winter vormt de raambekleding een extra isolerende laag tussen kou buiten en behaaglijke warmte binnen.

Zonwerende functie 

Met shutters regel je de lichtinval in je woning. Last van fel zonlicht op het scherm van je televisie of laptop? Met shutters regel je de lichtinval eenvoudig, zonder dat het gelijk helemaal donker wordt binnen.

Veelzijdige toepassing 

Shutters zijn geschikt voor diverse raamvormen, maar ook voor kasten en roomdividers. Ze zijn geheel op maat te maken en kunnen op verschillende manieren een mooie aanvulling op je interieur vormen. Voor op maat gemaakte shutters kun je bijvoorbeeld terecht bij Shutterkoning, de shutter specialist van de Benelux.

Gemakkelijk schoon te maken

Het is niet nodig iedere lamel apart schoon te maken. Sluit de lamellen en haal er in een keer een vochtige doek overheen. Klaar!

Kindvriendelijk 

Shutters zijn kindvriendelijk omdat er geen trekkoorden zijn waar kinderen in verstrikt kunnen raken. Vaak worden shutters bediend met een tilterstok. Ook clearview is mogelijk, waarbij de tilterstok uit het zicht is weggewerkt. Je bedient de lamellen door een lamel te bewegen. De rest beweegt automatisch mee.

Tips voor het kiezen van shutters 

Wil je jouw interieur in een nieuw jasje steken, staat daarbij ook de raamdecoratie op het lijstje, en denk je nu na over shutters? Bedenk dan allereerst of je vaste of draaibare lamellen wil hebben. Lamellen zijn daarnaast in allerlei kleuren in breedtes leverbaar. Welke maat vind je het mooist, en past het beste bij de rest van je interieur? Denk tot slot ook alvast na over het gewenste materiaal. Shutters zijn vaak van hout gemaakt, maar er zijn ook combinaties mogelijk met aluminium of kunststof bijvoorbeeld. Laat je goed adviseren, en laat de shutters inmeten door een professional. Zo weet je zeker dat je een mooi eindresultaat krijgt waar je lang plezier van gaat hebben!

Populair