zaterdag, juli 20, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Tuinieren in mei: hoe bescherm je jouw planten tijdens de IJsheiligen?

De maand mei gaat beginnen. Dat betekent dat tijd vrij maken voor je tuin een goed idee is. Er zijn genoeg klusjes te doen om te zorgen dat jouw groene heiligdom klaar is voor de warme dagen van de zomer. Je wilt natuurlijk wel lekker kunnen genieten en een fijne tijd hebben wanneer je lekker met een drankje in de zon zit. Daarom is het belangrijk om een aantal zaken op orde te hebben. Zorg bijvoorbeeld dat je planten beschermd zijn tegen de ijsheiligen. Je leert op deze plek meer.

Waartegen moet je beschermen?

De term ijsheiligen zegt je misschien wel helemaal niets. Dat is ook niet zo vreemd, want er wordt lang niet zoveel aandacht aan geschonken als misschien wel zou moeten. In de wereld van de tuinders is ijsheiligen echter een gevreesde periode. Het is namelijk een periode, heel laat in het seizoen, waarin nog nachtvorst mogelijk is. In Nederland loopt deze periode van 11 tot en met 14 mei. In andere landen, zoals Duitsland, wordt er nog een dag extra bij gerekend en kan het dus ook op de 15e nog tot problemen leiden. Het is goed om hier dus iets aan te doen.

Waarom is dit belangrijk?

Je denkt misschien dat dit op jou niet van toepassing is, want jij bent geen tuinder. Dit is echter natuurlijk niet juist. Het kan ook in jouw tuin zo zijn dat het nodige nog kapot kan vriezen. Het kan heel slecht uitpakken voor je bloemen en planten. Waardoor je er dus in de zomer, wanneer je eigenlijk een fleurige groene tuin had willen hebben, op de blaren moet zitten. Door je tuin hiertegen te beschermen kan je echter wel voorkomen dat het zo ver hoeft te komen. Je moet dan wel de juiste dingen doen.

Een goede hoes gebruiken

Er zijn veel manieren waarop je je planten tegen vorst kan beschermen. Er is echter wel een methode die er net even bovenuit steekt. Wanneer je namelijk een goede beschermhoes gebruikt, dan krijgt vorst nooit grip op jouw bloemen en planten. Deze hoezen worden vooral in de winter, wanneer vorst nog veel vaker voorkomt, gebruikt. Je kan ze echter net zo gemakkelijk inzetten tijdens ijsheiligen. Waardoor je er dus ook echt zeker van bent dat je planten op een goede manier beschermd zijn en je geen angst hoeft te hebben dat alles kapotvriest en je dus niets overhoudt.

De tuin op de juiste wijze indelen

Het is ook belangrijk om te bekijken wat de juiste indeling voor de tuin is. Daarbij kan je ook wat vorstbestendige opties kiezen zoals kunstgras. Dit is natuurlijk van nature al een stuk beter omdat vorst hier geen kans kan krijgen. Wanneer je op dit soort zaken let, dan wordt het een stuk gemakkelijker om te zorgen dat jouw tuin in de juiste staat blijft. Door de juiste combinatie van elementen te vinden, ben je altijd beter bestand tegen de verschillende uitdagingen die in de tuin aan te gaan zijn.

Populair