zondag, juli 21, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Van prosecco tot Chianti: een overzicht van de beste Italiaanse wijnen

Italië staat bekend als het land van het grote genieten. Ook staat het bekend als het land van de kwaliteit. Of het nu om mode gaat, of om de Italiaanse keuken, alles moet tot in de puntjes verzorgd zijn. Dat geldt ook voor de Italiaanse wijn. Hoewel Frankrijk het wijnland bij uitstek is, zullen de echte kenners je er altijd op wijzen dat de beste wijnen uit De Laars komen. Het is juist daarom de moeite waard om deze wijnen ook eens wat beter te leren kennen.

1 Prosecco

Als er één Italiaanse wijn is die geen introductie behoeft, dan is het wel prosecco. Deze wijn vloeit wekelijks met vele liters in duizenden kelen. Dit komt natuurlijk doordat de wijn zo lekker zacht is. Dat betekent dat deze niet alleen maar geschikt is bij een stevig diner, maar ook gewoon wanneer je gezellig met vriendinnen op de bank zit. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom deze soort het zo goed doet. Dat neemt natuurlijk niet weg dat deze wel van de beste druiven en op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. Dat proef je ook wanneer je prosecco drinkt.

2 Primitivo

Een wijn die de laatste tijd weer in opkomst is, is de primitivo wijn. Het is een soort die al heel lang geleden zijn sporen heeft verdiend als één van de betere wijnen uit het Zuid-Europese land. Het is dan ook zeker niet vreemd dat deze wijn die gemaakt is van een blenddruif nu weer opnieuw onder de aandacht komt. Wanneer je een echte liefhebber bent, dan kan het ook wel heel interessant zijn om deze eens een kans te geven. Je zal verbaasd zijn over de specifiek, maar heel lekkere smaak van deze wijn uit Italië.

3 Barolo

In elk land is er één wijn die boven alle andere staat. Noem het de koning onder de wijnen. In het geval van Italië gaat het dan om Barolo. Het is misschien wel de meest exclusieve wijn van heel Europa. Het is dan ook een soort waarvan gezegd wordt dat je deze eerst moet leren drinken. Wat vooral belangrijk is om te weten, is dat de ene fles Barolo ook de andere niet is. Het is zo dat verschillende soorten smaken de boventoon kunnen voeren. Waardoor je dus uiteindelijk ook iedere keer opnieuw verrast wordt door wat je eigenlijk in je glas hebt zitten.

4 Chianti

Misschien wel de bekendste wijn uit Italië is Chianti. Alleen al doordat deze bijvoorbeeld in heel veel beroemde scenes uit films en series een belangrijke rol speelt. Ook voor Chianti geldt dat er heel veel verschillende soorten zijn. Het is daarom dus wel ook belangrijk om je eerst eens goed te verdiepen in wat er allemaal te krijgen is op de markt. Om op die manier dan een goede keuze te maken voor een soort van hoge kwaliteit. Dit is wel heel belangrijk, omdat je op die manier alleen maar meer ervan kan gaan genieten als liefhebber.

Populair