dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Verhoog de sfeer en isolatie in huis met raamdecoratie

Met shutters en duettes kun je je huis goed isoleren voor de aankomende lente en zomer. Daarnaast zorgen deze twee soorten raamdecoratie ook voor een fijne sfeer in huis. Het kiezen van raamdecoratie heeft veel invloed op de ruimte. Omdat bijna iedere ruimte in huis voorzien moet worden van enige vorm van raamdecoratie, kan het maken van een keuze lastig worden. Want waar doe je goed aan? Wanneer kies je voor shutters en wanneer voor duettes?

Kies met shutters voor stijlvolle zonwering 

Of het nou is in je thuiskantoor, woonkamer of badkamer, shutters zijn altijd een stijlvolle en praktische vorm van raamdecoratie. Shutters bestaan uit een frame met kantelbare lamellen. Deze lamellen zijn te bewegen met een kantelstok of via een weggewerkt bedieningspaneel. Zo kies je zelf wanneer en hoeveel licht je toelaat in je huis of werkplek. Doordat shutters altijd op maat te maken zijn, past deze raamdecoratie in iedere ruimte. 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn shutters ook geschikt voor dakramen en draai-kiepramen. De shutters worden op zo’n manier bevestigd dat het openzetten van ramen voor frisse lucht geen probleem is. Stijlvol en praktisch in één dus. Afhankelijk van je eigen stijl, kun je shutters in verschillende kleuren en omlijsting laten maken. Een gave trend is de jaren 30-trend waarbij de shutters omlijnd zijn door een karakteristieke sierlijst. Voor welke ruimte ga jij schutters kopen dit voorjaar? 

Privacy zoals jij het wil met duettes

Duettes worden soms wel eens verward met rolgordijnen; een vorm van raamdecoratie die we in bijna ieder huis terugzien. Toch zijn duettes anders dan rolgordijnen. Wat ze wel beide kenmerkt is dat deze raamdecoratie weinig ruimte inneemt. Ze blenden goed in in de muur en zijn praktisch in gebruik. Via een verstelbaar koord kun je de duette omhoog of omlaag zetten. Zo bepaal je zelf of je gaat voor privacy of wegkijken over straat. 

Duettes bestaan uit  2 lagen gevouwen stof. De koorden zitten hiertussen verwerkt, dus je bent met duettes voorzien van een strakke afwerking. Duettes creëren om hun uitstraling een ruimtelijke en gemoedelijke sfeer in iedere ruimte. Duettes werken ook heel goed als isolatie tegen de zon. Laat je duettes de hele dag tijdens hete zomerdagen naar beneden, dan zul je merken dat je het in huis een stuk koeler houdt. Dit komt door de honingraatstructuur. 

Net zoals bij shutters, heb je bij duettes ook volledig de vrije keus in afmeting, kleur en patronen. Zo kun je je hele interieur afmaken met de raamdecoratie die jij zoekt. 

Populair