dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Vijf redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer

Wat zijn de nieuwe trends voor vloeren anno 2023? Het antwoord op die vraag is heel simpel: gietvloeren zijn helemaal ‘in’. Toch zit er in dat ene woord een hele wereld aan keuzes die je kunt maken. Je kunt namelijk een gietvloer in veel verschillende kleuren, soorten en maten bestellen. In dit artikel bespreken we alle tips om jou te helpen om de juiste vloer voor jouw huis of pand te kopen. Laten we er gelijk in duiken!

Steeds meer kleuren

Ga je een gietvloer kopen, bedenk dan dat er steeds meer mogelijkheden zijn qua kleur. Het aantal kleuren waarin de vloeren van epoxy of polyurethaan kunnen worden geleverd breidt zich steeds verder uit. Je kunt bijvoorbeeld een dergelijke vloer voor een oude boerderij in het lichtbruin bestellen, voor een modern pand kan je kiezen voor een grijstint. Kortom, voor elk soort pand kan je in deze tijd alle kleurtinten bestellen die je maar wensen wilt.

Met of zonder extra laag

In hele gehorige panden of panden met een slechte akoestiek is het soms een goed idee om een extra isolatielaag aan te brengen. Het al dan niet aanbrengen van deze extra laag kan het geluid in een woning maken of breken. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die de hele dag gillen, schreeuwen, stampen en dingen op de grond gooien. Met een vloer van epoxy of polyurethaan kun je ervoor zorgen dat al deze geluiden worden geabsorbeerd.

Een duurzame oplossing

Eén van de dingen waar je aan moet denken bij het kiezen van een vloer is de duurzaamheid. Met een gietvloer van epoxy of polyurethaan ben je eigenlijk vaak het langst zoet. De materialen waar de vloer van worden gemaakt zijn niet alleen recyclebaar, ze kunnen ook heel lang mee. Soms is het al genoeg om een nieuwe bovenlaag aan te brengen, waarna een dergelijke vloer alweer een nieuwe 10 jaar meekan.

Kies voor een hygiënische variant

Veel hedendaagse vloeren hebben kieren. Denk aan tegels, maar ook kliklaminaat. In de kieren en naden kan zich een hoop viezigheid ophopen – schimmels, bacteriën, voedselresten en ga zo nog maar even door. Met een gietvloer heb je geen naden en geen kieren waar viezigheid zich kan ophopen. Bovendien is het heel makkelijk om het schoon te houden dankzij de vuilafstotende eigenschappen van het materiaal.

Neem een goedkope vloer

Het is tegenwoordig helemaal niet zo duur om een vloer te laten leggen. Zeker als je het bekijkt over een periode van meerdere jaren dan is een gietvloer veel goedkoper dan andere varianten. Een vloer van kliklaminaat ligt meestal een jaar of 10 voordat er genoeg deuken en krassen op zitten om het weg te doen, maar een vloer van epoxy of polyurethaan kan echt wel wat langer mee. Bovendien is het gewoon makkelijker te onderhouden. Bij een kliklaminaat kan je geen plank uit het midden vervangen, bijvoorbeeld. Kortom, je kiest met de gietvloer voor de goedkoopste variant. 

Populair