dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Waarom het leven van digital nomads populairder is dan ooit

Nog niet zo lang geleden was het woord ‘digital nomad’ voor de meeste mensen totaal onbekend. Inmiddels kennen we het bijna allemaal. Sterker nog: veel mensen zíj́n het inmiddels.

Wereldwijd werken maar liefst 5 miljoen mensen als digital nomads. Maar wat doet een digital nomad precies? Waar wonen ze? En waarom is het zo populair? In dit blog kom je erachter waarom het leven van een digital nomad populairder is dan ooit.

De betekenis van digital nomad

Laten we beginnen met wat digital nomads zijn. Een digital nomad is iemand die 1) locatie-onafhankelijk werkt en 2) digitale technologie gebruikt om zijn of haar werk te doen.

Met locatie-onafhankelijk bedoelen we dat je als digital nomad kunt werken waar je wilt, zonder gebonden te zijn aan een vaste werkplek. Net als een nomad: mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Dit in tegenstelling tot ‘gewone’ werkenden. Die werken meestal elke dag vanuit hetzelfde kantoorgebouw, op dezelfde werkplek en met dezelfde collega’s – en dat is ook prima!

Het tweede punt is dat een digital nomad, je raadt het al, digitale technologie gebruikt om te kunnen werken. In de praktijk betekent dit: een wifi verbinding plus laptop. Dat is alles wat je nodig hebt om in contact te staan met de buitenwereld, en te kunnen werken. Maar wat voor werk doe je als digital nomad?

De banen van digital nomads zijn divers

Het werk van digital nomads loopt sterk uiteen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. De een is developer, een ander copywriter. Of wat denk je van werken als virtuele assistent of online coach? Ook digital marketing en de creatieve industrie zijn prima sectoren voor digital nomads.

Ook werken als vertaler in het buitenland is erg populair onder digital nomads. In dat geval werk je bijvoorbeeld als freelance-vertaler voor een professioneel vertaalbureau. Zij krijgen opdrachten binnen via hun klanten en zoeken daar vervolgens een passende vertaler bij. Het maakt niet uit vanaf waar jij werkt, zolang de vertaling maar goed is!

Veel digital nomads vinden het lastig om een stabiel inkomen te genereren. Werken als vertaler bij een vast vertaalbureau is dan ook extra aantrekkelijk. Als jij goed werk levert, krijg je steeds vaker opdrachten binnen. Veel digital nomads proberen daarom langdurige samenwerkingen aan te gaan.

Digital nomads reizen de hele wereld over

Het populairste argument om digital nomad te worden, is dat je de hele wereld kunt zien. In plaats van vast te zitten op één locatie, heb je de vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. Je zit niet vast aan het kantoor van je bedrijf en het rooster dat je werkgever bepaalt.

Als digital nomad kun je overal werken. Wil je werken vanuit een warme wereldstad als Madrid? Geen probleem. Of zit je liever in het stijlvolle Stockholm? Ook dat kan! Van de mooiste bestemmingen in Europa tot het verre Azië – niets is te gek. Jij kiest de werkplek die bij je past.

Een digital nomad is eigen baas

Naast het bezoeken van mooie landen is ook het ‘zelf baas zijn’ een veelgehoorde reden om digital nomad te worden. Mensen vinden het namelijk fijn om zelf te bepalen wanneer ze werken. Op kantoor werk je op gezette tijden, maar als digital nomad heb je dit zelf in de hand.

Nooit meer vroeg opstaan en een uur naar kantoor rijden, als jij dat niet wilt. Als digital nomad bepaal jij wanneer je werkt – of dat nu ‘s ochtends is of ‘s avonds laat.

Als digital nomad heb je ultieme vrijheid. Je kiest zelf welk werk je doet én de plek waarop je dat doet. Reis de hele wereld over, ontdek nieuwe culturen en verdien geld tussen je avonturen door. Het zal ons niet verbazen als steeds meer mensen kiezen voor de digital nomad lifestyle.

Populair