dinsdag, juni 18, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Waarom ledverlichting steeds populairder wordt

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor het gebruik van ledverlichting. Dat is natuurlijk niet voor niets zo, want het heeft veel voordelen te bieden. Ben jij nog op zoek naar nieuwe verlichting en zit je eraan te denken om voor ledverlichting te kiezen? Dan ben je vast enorm benieuwd naar waarom ledverlichting tegenwoordig steeds populairder wordt. Wij brengen je op de hoogte in dit artikel, dus lees snel verder!

Bespaart energie

Het grootste voordeel aan ledverlichting is dat het energiebesparend is. In vergelijking met bijvoorbeeld een halogeenlamp, is een ledlamp veel zuiniger. Bij een ledlamp wordt veel stroom gebruikt voor het geven van licht. Dit is een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een gloeilamp, waar het percentage stroom dat gebruikt wordt voor het geven van licht veel minder is. Met ledlampen bespaar je dus een hoop energie. Door voor ledverlichting te kiezen zal je geld besparen op elektriciteitskosten en dit ga je dan ook zeker merken bij jouw energierekening. En zeg nou zelf, dat is wel heel fijn toch?

Ledverlichting heeft een langere levensduur

Waarom steeds meer mensen kiezen voor het gebruiken van ledverlichting, is mede dankzij de lange levensduur hiervan. Dit is een groot voordeel ten opzichte van traditionele verlichting, dat nog vrij regelmatig vervangen dient te worden. Ledverlichting gaat vrij lang mee. Om even een goed beeld te schetsen, bespreken wij de levensduur van verschillende soorten lampen. Zo gaat een gloeilamp ongeveer 1.000 uur mee, een halogeenlamp 3.000 uur en een spaarlamp tussen de 5.000 en 10.000 uur. Nu is het natuurlijk de vraag hoe lang ledlampen meegaan. Een ledlamp kan gemiddeld tussen de 20.000 en 30.000 uur meegaan. Dit is dus een groot verschil ten opzichte van de andere lampen. Een levensduur van 20.000 tot 30.000 uur betekent dat een ledlamp zo’n vijf tot tien jaar mee kan. Dit is vrij lang en dit betekent dat je deze ledlampen dus ook helemaal niet vaak hoeft te vervangen.

Ledverlichting is veilig

Een reden van veel mensen voor het kiezen voor led verlichting is omdat ledlampen minder warm worden. Dit in vergelijking tot een traditionele lamp, waarbij de kans groot is dat deze heel warm kan worden. Ledverlichting is in dit geval dus een stuk veiliger. Door voor ledverlichting te kiezen, zal je dus niet meer snel je vingers verbranden bij het vervangen van de lamp!

Veel keuze

Ledverlichting is ook populair omdat er veel keuze in is. Er komt steeds meer verschillende soorten ledverlichting beschikbaar, waardoor de keuze steeds groter wordt. Dit is fijn, want zo kun je zelf bepalen welke soort ledverlichting je het beste bij een bepaalde ruimte vindt passen. We zien tegenwoordig ook steeds meer ledverlichting in verschillende kleuren, dus mocht je hier interesse in hebben is dit zeker goed om te overwegen.

We kunnen dus wel concluderen dat er flink wat voordelen zitten aan het gebruik van ledverlichting. Het is dan ook niet gek dat dit steeds populairder wordt en dat steeds meer mensen dit kopen. Wil je graag jouw lampen in een bepaalde ruimte vervangen? Dan kun ledverlichting zeker overwegen, want je kunt hier veel profijt van hebben.

Populair