zondag, juni 16, 2024
spot_imgspot_img

Populaire artikelen

spot_img

Gerelateerd

Waarom raamdecoratie niet mag ontbreken in je woning

Wanneer je op zoek gaat naar raambekleding is het verstandig om te kijken naar de maten. Ook het type raamdecoratie die geschikt is voor jouw raam is van belang. Voor elk raam kan een ander type raamdecoratie geschikt zijn. Dit is onder meer afhankelijk van het systeem van je raam. Bij een kantel-kiepraam zijn andere systemen mogelijk dan bij een gesloten raam. Omdat voor elke raam andere oplossing mogelijk zijn, zal je keuze hierop gebaseerd zijn. Om raambekleding niet alleen functioneel te houden is het ook mogelijk om voor bepaalde designs te kiezen. Je kunt dan ook echt spreken van raamdecoratie. Praktische, stijlvol en op maat gemaakte raamdecoratie van PoweredBlinds zijn daarin een ideale keuze.  

Soorten rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een bekende vorm van raamdecoratie. Als je kiest voor rolgordijnen, dan kun je bij raamdecoratie van Poweredblinds kiezen voor enkele of duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen kunnen ideaal zijn wanneer je zeer grote ramen hebt. Vaak zie je dit bij een uitbouw of aanbouw waarbij dubbele ramen gerealiseerd zijn. Het mooiste en beste resultaat is dan een duo rolgordijn die zo breed is dat dubbele ramen helemaal bedekt zijn. Een enkel rolgordijn is geschikt voor alle ramen die een standaard formaat hebben of iets afwijken. Het is altijd mogelijk om een rolgordijn op maat te laten maken.

Soorten stof voor rolgordijn en gordijnen

Het voordeel van alle rolgordijnen is dat je eenvoudig het licht in huis kunt beïnvloeden. De balans tussen licht en schaduw is ideaal in te stellen met een rolgordijn. Afhankelijk van het soort lichtinval dat je in huis wilt, kun je kiezen voor drie verschillende gradaties aan zonwering. Dit is zowel voor een rolgordijn een keuze, als voor gewone gordijnen. Je kunt gaan voor een lichte stof, een extra dik gordijn of een tussenstof. Afhankelijk van de kamer waar je rolgordijnen gaat hangen, zou je kunnen kijken naar het type lichtinval dat daar gewenst is. Het is ook mogelijk om de combinatie van vitrages en gordijnen te maken. Als je weet welke raambekleding het meest geschikte is voor jou, kun je kijken naar de kleuren die passen bij je interieur. 

Elektrische aansturing van rolgordijnen 

Het voordeel van raamdecoratie van Poweredblinds is dat verschillende gordijnen met elektrische besturing te vinden zijn. Bij rolgordijnen kun je kiezen voor een open cassette en een semi gesloten cassette om het rolgordijn elektrisch te kunnen bedienen. Bij grotere raambekleding zoals duo rolgordijnen kan dit ontzettend handig zijn. Het voordeel van rolgordijnen met een afstandsbediening is dat het gordijn overal te bedienen is. Daarnaast is het gordijn automatisch in te stellen. Dit kan ideaal zijn omdat je het rolgordijn in kunt stellen om automatisch naar beneden te gaan op bepaalde tijden of wanneer de zon schijnt. Het is met elektrische bediening ook mogelijk om meerdere ramen tegelijk te bedienen. Dat is dus de ideale keuze als je van luxe houdt. 

Populair